VODIČ KOJI VAM TREBA

Ovih 10 jednostavnih recepata fantastičan su način da sjajno kuhati počnu čak i totalni amateri

 Youtube Screenshot/
Ekipa The New York Timesa osmislila je 10-ak recepta za apsolutne početnike: "Ovo može skuhati svatko!"

Volite jesti, ali mislite da jednostavno niste stvoreni za kuhanje? Pogledajte video koji je snimila ekipa The New York Timesa i razmislite još jednom. Riječ je, naime, o video receptima za 10 jednostavnih jela za apsolutne početnike.

"Ne brinite, ova jela, od jednostavne zdjele s rižom i tunom do piletine s krumpirom i limunom, fantastičan su način da započnete s kuhanjem. Jer, nitko se nije jednog jutra samo probudio i rekao da ide otrčati maraton ili, u našem slučaju, počeo kuhati sam od sebe", poručili su na početku svoje zbirke recepata, a potom i dodali kako su uvjereni da svatko može skuhati nešto fino, a ovi jednostavni recepti u tome itekako mogu pomoći.

Kolumnisti The New York Timesa, Melissa Clark, Genevieve Ko i Eric Kim tako su testirali, zapisali i snimili recepte za 10 jednostavih jela s kojima nema puno greške, a neka od njih odlučili smo izdvojiti u nastavku. Pripremu svih jela možete pogledati u videu, a u nastavku ostavljamo recepte za brzu, kremastu tunu s rižom, jednostavan pohani kruh, losos sa senfom i limunom, chili s mljevenom puretinom i piletinu s krumpirom.

TUNA S RIŽOM

U zdjeli pomiješajte konzervu tune, majonezu, soja sos i sezamovo ulje. Dobro povežite sve sastojke i poslužite uz rižu. Dodajte sezamove sjemenke i furikake pa na kraju pospite sjeckanim mladim lukom.

image
Youtube Screenshot/

POHANI KRUH

U posudu razbijete jaje i dodajte mlijeko kako biste dobili kremastu mješavinu. Dodajte malo soli i u dobivenu mješavinu ubacite kruh. Koristiti možete i stari kruh. Pustite da kruh upije jaja i mlijeko. Na tavi otopite maslac i pecite kruh. Pecite dok ne poprimi boju, zatim ga preokrenite i smanjite vatru na laganu do srednju. Poslužite uz još malo maslaca i sirup od agave ili javora.

image
Youtube Screenshot/

LOSOS SA SENFOM I LIMUNOM

Pripremite da komada lososa i položite u posudu koju ste obložili folijom. Začinite ga soli i paprom. U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje i senf. Dobivenim umakom premažite losos i stavite u pećnicu pa pecite na gornjoj rešetci oko 6 do 8 minuta na 180 stupnjeva. Na kraju prebacite u tanjur i poprskajte limunovim sokom.

image
Youtube Screenshot/

CHILI S MLJEVENOM PURETINOM

U posudi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok luk ne poprimi boju, a zatim dodajte pelate, ali bez tekućine. Dodajte sol i pelate razbijte kuhačom. Dodajte čili u prahu, pomiješajte i pustite da se sjedini sa svim sastojcima. Dodajte mljevenu puretinu i dodajte tekućinu od pelata. Sve zajedno pomiješajte, začinite s malo soli pa dodajte Jalapeño papričice u umaku (s obzirom na to da ovaj dodatak nije dostupan kod nas, koristiti možete i svježe ako ih imate pri ruci). Kuhajte poklopljeno oko 20 minuta. Poslužite uz ribani sir, kiselo vrhnje, korijander i druge dodatke po želji.

image
Youtube Screenshot/

PILETINA S KRUMPIROM

U veću posudu stavite na kriške narezani limun (jedan dio sačuvajte sa strane), dodajte na veće komade narezani krumpir i komade piletine. Začinite soli, paprom i origanom. Dobro utrljajte u piletinu i ostatak sastojaka. Prelijte maslinovim uljem. Piletinu rasporedite u posudu za pečenje tako da koža stoji prema gore. Na drugi dio rasporedite krumpir i limun i sve dodatno začinite s malo soli. Pecite na 200 do 220 stupnjeva oko 45 minuta i promiješajte krumpir na pola pečenja. Izvadite iz pećnice, poprskajte ostatkom limuna i poslužite toplo.

image
Youtube Screenshot/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:10