GDJE ZA VIKEND?

Ovaj slasni sendvič možete pojesti samo na jednom mjestu u gradu i samo ove subote, evo detalja

 Privatna Arhiva/
U slučaju da još uvijek nemate planove za vikend, dan iskoristite za šetnju do Sermageove, do Proljeće Mini marketa

Ove subote, 18. ožujka, u zagrebačkoj Sermageovoj ulici na broju 14A, u simpatičnom Proljeće mini marketu isprobati možete slasni vijetnamski bahn mi sendvič. Naime, nekoliko puta godišnje ekipa koja stoji iza male, specijalizirane trgovine organizira BahnMiYadu u sklopu koje zaljubljenica u vijetnamsku kuhinju Anja Grgić priprema upravu ovu poslasticu.

Banh Mi sendvič radi se od dugačkog, hrskavog peciva, najčešće baguettea, a ovisno o tome tko ga i gdje se priprema, puni se aromatičnim pečenim komadićima mesa, ponegdje se koriste i odabrani naresci, dodaju se umaci poput majoneze, a obavezan dodatak su i korijander te ukiseljeno povrće, kao što su mrkve i daikon.

image
Nhattienphoto/Getty Images/istockphoto
image
Nhattienphoto/Getty Images/istockphoto

Kada smo prošle godine posjetili BahnMiYadu, Anja Grgić u Proljeću je pripremala dvije varijante vijetnamskog sendviča, bili su bogato punjeni i ukusni pa nas je najava novog druženja, koje će se održati ove subote od 10 do 15 sati, posebno razveselila. Stoga, ako i vi dan poželite provesti na otvorenom, a uz to uživati u slasnim zalogajima, možda je upravo Sermageova mjesto za vas. Uz to, vjerujemo i kako ćete u Proljeću, osim sendviča, pronaći još poneki proizvod malih proizvođača koji ćete potom rado ponijeti kući. Mi ovdje obavezno kupujemo kruh male pekare Rusulica, svježe povrće, grickalice i craft pivo.

image
Privatna Arhiva/

Također, svakako zapratite Proljeće mini market na društvenim mrežama kako biste bili u tijeku s novostima. Naime, krajem prošle godine održali su i malo druženje u sklopu kojeg su posluživali odlične azijske Adobo sendviče. Cijelu priču o Proljeću možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 15:18