Vino, hrana, priroda

Ova manifestacija svake godine sve više ljudi upozna s ljepotama Baranje

 Nenad Milić
Destinacija je to koja će oduševiti ljubitelje boravka u prirodi, planinarenja i trekinga, ali i oni koji traže gastro i eno doživljaj

Osma manifestacija Baranja Wine & Walk potvrdila je da se Baranja uz posjet vinskim i gastro perjanicama ovog kraja Hrvatske otkriva i šetnjom kroz vinograde i staze koje vode na vidikovce s kojih puca pogled na ravnicu u bojama kakve samo priroda može dati.

Sunce, povjetarac i bogatstvo prirode te ugodni domaćini na svakoj od 14 eno i gastro postaja predstavili su Baranju posjetiteljima iz svih krajeva Hrvatske od kojih su, uz stalne zaljubljenike, u posebnosti Baranje mnogi prvi put sudjelovali na Baranja Wine & Walk.

image
Nenad Milić

Pet grupa walkera svih generacija uz pratnju vodiča već na prvoj točki stvorili su ugodnu, opuštenu atmosferu koja je dodatno doprinijela da ovogodišnji Wine & Walk bude doživljaj koji se pamti.

Posjetitelje koji su prvi put sudjelovali staza je iznenadila dinamikom; blagi usponi dugih uređenih staza koje prolaze baranjskim vinogradima, surducima, proplancima i šumarcima, do uspona na vidikovce koji pružaju pogled na prekrasne vizure Baranje. Upravo ti pogledi na ravnicu uz bogatu ponudu vinskih i baranjskih specijaliteta oduševljavaju već godinama posjetitelje koji se vraćaju po još ljepote ove destinacije.

image
Nenad Milić

Ljubitelji boravka u prirodi, planinarenja i trekinga, ali i oni koji traže gastro i eno doživljaj uživali su u vizurama koje su se izmjenjivale na ruti koju je osmislio tim TZ Baranje, ali i u razgovorima s vinarima i vinarkama te domaćinima na četrnaest vinskih i pet gastro točaka.

Prva stanica ovogodišnjeg avanturističko-hedonističkog događaja u organizaciji TZ Baranje i okupljanje ispred vinarije Belje u Kamencu oduševila je posjetitelje nakon čega je slijedila šetnja i druženje na pažljivo koncipiranim postajama za odmor i uživanje. To su Belje, Kolar, Zlatno Brdo/Udruga Baranjski kulen, Szabo, Kusić/Udruga Maska, Zajec, Weinpert, Martinov, M&M, Svijetli Dvori/Udruga Tako je nekad bilo, Pinkert, Gerštmajer, OPG Juhas Šandor te Horvat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 18:41