Chicco di pane su mala peciva s hrskavom koricom koja se, po želji, mogu puniti slatkim ili slanim nadjevima. Popularna su u Italiji, odlično se slažu uz aperitivo, a dobra je vijest da peciva nalik ovima vrlo lako možete napraviti i kod kuće. Trebat će vam tek brašno, sol, med, voda i malo maslinova ulja, a dok su još topla, puniti ih možete, primjerice, mortadelom ili dobrim pršutom, mozzarellom ili, kada zatopli, pečenim rajčicama, premazivati pestom i puniti pečenom porchettom.
U nastavku ostavljamo osnovni recept za mala okrugla peciva nalik chicco di pane koji, naravno, možete prilagoditi i vlastitom ukusu. Dodati možete sjemenke ili dio brašna zamijeniti integralnim, kukuruznim ili nekim drugim po želji. Iako ovo nije originalan recept za popularna peciva, izvediv je u kućnim uvjetima i dobit ćete iznutra mekane, a izvana hrskave zalogaje koji su najbolji dok su još topli.
Ako, pak, baš i niste od miješenja tijesta i prljanja ruku, dobra vijest je da smo ovih dana naišli na Instagram objavu Mangia Paninoteke koja ova mala meka peciva prodaje u dvije varijante, u slanoj s mortadelom, ali i slatkoj pri čemu ih pune slatkim čokoladnim namazom. Slatka varijanta ujedno je i novitet u ponudi Mangia Paninoteke, a osim toga, kupiti možete i prazna peciva koja će vas, ako ih naručite putem Wolt dostave, koštati 1,15 eura po komadu. Također, ovdje se možete počastiti i slasnim sendvičima, bombolonima (talijanskim krafnama) i rum babom, tiramisom i drugim talijanskim specijalitetima. Priču o Paninoteci pročitajte ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....