Da smo se kladili, izgubili bismo. Jer tko bi mogao i pomisliti da je u samo osam sati moguće na dva roštilja ispeći 3000 porcija. A upravo je toliko ispečeno i isporučeno sudionicima i posjetiteljima velike godišnje konferencije za developere, .debug 2022., održanoj na Algebra Campusu u Zagrebu u četvrtak i petak.
Peteročlana ekipa koju je predvodio suradnik Dobre hrane Zoran Šimunić Šime ispekla je i podijelila upravo toliko pljeskavica od 200 grama i "napolitanki" od po četiri ćevapa (170 g). Meso se peklo na dva veća kamado roštilja (Kamado Madness modeli od 21 i 23 inča), za kojima su prvi dan uz našeg Šimu bili Oliver Percela iz Cheese bara i Ognjen Vukelić iz klupskog restorana Kod Draška, a drugi dan pridružio im se i Slaven Nović koji stoji iza brenda Kamado Madness. Pomagale su im i kolegice Josipa i Merien, koje su dijelile porcije gladnim developerima.
Oba dana roštilji su radili po četiri sata, a budući da je riječ o zatvorenom sistemu od keramike, potrošeno je samo 15 kilograma kvalitetnog drvenog ugljena. Kamado je posljednjih godina pravi hit u roštiljskom svijetu, koliko zbog svestranosti i izvanrednog okusa hrane, toliko i zbog ekonomičnosti, jer je na njemu moguće satima peći na količini ugljena koja na klasičnim roštiljima ne bi bila dostatna ni za polovicu utrošenog mesa, i uz to precizno regulirati i održavati ujednačenu visoku temperaturu.
Kamado roštilji su se dimili na trgu na kraju niza šatorskih štandova postavljenih na trgu između Algebrina kampusa i Laube, hranu su dijelile znatiželjnici, mahom IT-evci i programeri, zastajali su i raspitivali se o ovom analognom čudu. Moguće je da ih je osim mirisa roštilja privukao i tipični dizajn Kamada, koji neodoljivo podsjeća na R2D2 robota iz Ratova zvijezda.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....