PRISTUPAČNE CIJENE

Otvoreno je jedno od omiljenih mjesta za gablec u centru Zagreba, nude grah s kobasicom, kotlete i bečki

 Privatna Arhiva/
Kotlić kod Draža i dalje je mjesto gdje se može pojesti dobar gablec na žlicu, lignje, oslić, bački ili kotlet po pristupačnim cijenama...

U ponedjeljak, 2. listopada, ponovno se otvara Kotlić kod Draža, vijest je to koja je razveselila mnoge, a posebice one koji su na polukat na Dolcu rado svraćali na jela na žlicu ili riblje specijalitete petkom. Kako smo pisali, pri nedavnom obilasku tržnice Dolac naišli smo na natpis da se Kotlić vraća početkom listopada, a vijest nam je potom potvrdio i sam vlasnik Dražen Golik.

U kratkom nam je razgovoru rekao kako će se i dalje ovdje nuditi domaća jela po pristupačnim cijenama, ali i kako mjesta za sjedenje sada ima dvostruko više nego prije. Tako za stolovima kod samog lokala sada može sjediti čak 30-ak ljudi.

image
Biljana Blivajs/Cropix/Cropix
image
Privatna Arhiva/

Na dan otvorenja nude grah s kobasicom i zelje salatu po cijeni od 5,50 eura, svinjske kotlete sa žara i hladnu salatu od mahuna, luka, češnjaka i krumpira po cijeni od 7,50 eura, a tu je i pileći odrezak s restanim krumpirom i zelje salatom, također po cijeni od 7,50 eura.

Podsjećamo, ovaj mali lokal bio je jedino mjesto u sklopu same tržnice gdje se mogao pojesti topli obrok. od 2019., kada je Kotlić otvoren, nudili su sarmu, plućica na kiselo, lignje s krumpirom, oslića, grah s kobasicom i slična, jednostavna, a ukusna jela. Cijene porcija do zatvaranja, krajem studenog prošle godine, kretale su se oko 40-ak kuna. Kako nam je Golik ispričao tada, iz prostora je morao iseliti zbog nemogućnosti produživanja ugovora o zajedničkom zakupu.

image
Biljana Blivajs/Cropix/Cropix
image
Privatna Arhiva/

Prema tadašnjim komentarima gostiju, ovo mjesto bilo je iznimno popularno i zatvaranje je mnoge prilično rastužilo. Vijest da se Kotlić kod Draža sada vraća, vjerujemo, stoga će razveseliti nekadašnje stalne goste. Lokal će raditi svakog dana od 9 do 15 sati, osim nedjelje i praznika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:13