U srijedu 30. 06.2021. u zagrebačkom Miele experience centru gostuje ugledni chef Zdravko Tomšić koji će otkriti tajne pripreme mesnih pašteta kod kuće, te pojasniti razliku između pašteta, rillettes i terina, koje su praktično (a atraktivno) rješenje za kućni party.
Pâtés, odnosno paštete, odlikuju se puninom okusa i finom svilenom teksturom. Terina je zapravo hladni složenac. Može biti od povrća, mesa, ili neka od kombinacija - zamislimo je kao hladetinu ili aspik. Rillettes je vrhunska francuska delicija, radi se od svinjetine, peradi ili divljači, a okusno se oplemenjuje prirodnim masnoćama. Usporedbe radi, strukturom je vrlo slična tiblici ili mesu iz banjice (možda finije strukture).
Na druženju od dva sata moći ćete o svemu ovome doznati iz prve ruke, priskrbiti si nove recepte, isprobati kako se fortificirana aromatizirana vina sljubljuju s ovim delikatesama i naučiti nešto novo o zavodljivom svijetu gastronomije. Naravno, za vrijeme cijelog druženja imat ćemo i malu vinsku edukaciju, a za vinsku pratnju zadužena je MIVA Galerija vina. JRE Masterclassovi inače su zatvoreni za javnost, a ovo je jedinstvena prilika kad možete učiti uz bok ponajboljih hrvatskih chefova. Naučite pripremati mesne paštete od chefa Zdravka Tomšića i odgovorite nam na Instagram profilu Dobre hrane: Zašto biste baš vi trebali osvojiti mjesto na masterclassu?
Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska prestižno je udruženje najkreativnijih gastronoma, a hrvatska inačica broji 16 restorana. Utemeljeno je 1974. godine, broji oko 350 najboljih mladih vrhunskih chefova i vlasnika restorana u Europi. JRE chefovi kombiniraju izvanredan talent, duboku strast prema kuhinji, ljubav prema lokalnim proizvodima i snažan osjećaj tradicije. Njihova stručnost u kuhanju uparena s izvanrednom atmosferom njihovih restorana nudi uistinu nevjerojatno iskustvo. Nekoliko puta godišnje JRE organizira masterclassove s chefovima iz ponajboljih hrvatskih restorana koji su ujedno i članovi ovog prestižnog udruženja, a sve do sada bili su potpuno zatvoreni za javnost.
Što trebate napraviti?
- zapratite Instagram profile @dobra_hrana i @jre_croatia
- odgovorite na nagradno pitanje na profilu Dobre hrane (najkreativniji osvaja i može povesti pratnju na masterclass): Zašto biste baš vi trebali osvojiti mjesto na masterclassu?
- Pobjednika proglašavamo 28.06.2021 do 12 sati.
Više o pravilima nagradnog natječaja pročitajte ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....