NE PROPUSTITE

Osvoji ulaznice za masterclass s fenomenalnim Rudolfom Štefanom, tema su janjetina i ovčji sir

 Ustupljena Fotografija/
Portal Dobra hrana i prestižno udruženje Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska vode vas na kulinarski masterclass

U četvrtak 28.04.2022. u splitskom Miele experience centru gostuje renomirani chef Rudolf Štefan ujedno i vlasnik restorana Pelegrini u Šibeniku koji ima jednu Michelinovu zvjezdicu. Rudi će sa svojim timom otkriti svoje tajne kako pripremiti najukusniju janjetinu na svoj omiljen način. Ako vam se karte još nisu posložile da možete uživati u prekrasnom ambijentu i specijalitetima u bajkovitom ambijentu restorana Pelegrini, tim je odlučio doći k vama. Ovog puta u Split.

image
Ustupljena Fotografija/

Masterclassovi s chefovima restorana koji su dio prestižnog udruženja JRE zatvoreni su za javnost pa isključivo čitatelji Dobre hrane imaju priliku osvojiti masterclass koji će ovog puta voditi chef Rudolf Štefan, a na temu janjetine i ovčjeg sira. Naučit ćete sve tajne o pripremi i obradi mesa iz prve ruke od stručnjaka, te konačno otkriti tajnu kako pripremiti meso koje se topi u ustima. Rudolf Štefan će otići korak dalje, pa nemojte očekivati čistu klasiku za koju ste možda i osobno maheri.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Osim toga, važno je znati porijeklo namirnica, a na masterclassu ćete imati prilike upoznati ponajboljeg proizvođača ovčjeg sira. Radi se o sirani Stone za koju možda niste imali prilike čuti, ali kad kušate njihove proizvode dobar glas teško da će se moći zaustaviti. Priča obitelji Blaić započinje prije pet godina kad su odlučili zakupiti malo stado od svega 100 ovaca. U početku su surađivali s Paškom siranom, a danas su stasali dovoljno da mogu sami gurati svoju priču, a proizvode divne sireve, jogurt i mlijeko od ovčjeg mlijeka.

image
Ustupljena Fotografija/

Rudolf Štefan poznat je kao individualac čija je misija otkrivanje i afirmacija kvalitetnih, a možda manje poznatih proizvođača. Dio inspirativne priče imat ćete prilike čuti i na masterclassu u Splitu.

Na druženju od dva sata moći ćete o svemu ovome doznati iz prve ruke, priskrbiti si nove recepte, isprobati kako se vina vinarije Testament sljubljuju s ovom delicijom i naučiti nešto novo o zavodljivom svijetu gastronomije. O ovoj vinariji već smo mnogo pisali, a njihova vina prepoznata su od strane svjetskih stručnjaka.

image
Saša Burić/

Tako ćete za vrijeme cijelog druženja imati i malu vinsku edukaciju, a za vinsku pratnju zadužena je vinarija Testament. JRE Masterclassovi inače su zatvoreni za javnost, a ovo je jedinstvena prilika kad možete učiti uz bok ponajboljih hrvatskih chefova. Naučite sve tajne pripreme janjetine od tima glasovitog Pelegrinija i odgovorite nam na Instagram profilu Dobre hrane: Zašto biste baš vi trebali osvojiti mjesto na masterclassu?

Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska prestižno je udruženje najkreativnijih gastronoma, a hrvatska inačica broji 16 restorana. Utemeljeno je 1974. godine, broji oko 350 najboljih mladih vrhunskih chefova i vlasnika restorana u Europi. JRE chefovi kombiniraju izvanredan talent, duboku strast prema kuhinji, ljubav prema lokalnim proizvodima i snažan osjećaj tradicije. Njihova stručnost u kuhanju uparena s izvanrednom atmosferom njihovih restorana nudi uistinu nevjerojatno iskustvo. Nekoliko puta godišnje JRE organizira masterclassove s chefovima iz ponajboljih hrvatskih restorana koji su ujedno i članovi ovog prestižnog udruženja, a sve do sada bili su potpuno zatvoreni za javnost.

U četvrtak 28.04.2022. vodimo vas na masterclass na temu pečenog piceka koji će voditi renomirani chef Rudolf Štefan u splitskom Miele experience centru s početkom u 16 sati. Masterclass traje oko 2 sata, a showroom se nalazi na adresi Poljička cesta 26.

Što trebate napraviti?

  • zapratite Instagram profile @dobra_hrana i @jre_croatia
  • odgovorite na nagradno pitanje na profilu Dobre hrane (2 najkreativnija odgovora osvajaju i možete povesti pratnju na masterclass): Zašto biste baš vi trebali osvojiti mjesto na masterclassu?
  • Pobjednika proglašavamo 27.04.2021 do 12 sati.
  • Više o pravilima nagradnog natječaja pročitajte ovdje.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 13:32