Osječanina Alena Radanovića, višestruko nagrađivanog pizza majstora, ove je godine u Napulju APN (Associazione Pizzaiuoli Napoletani) proglasio najboljim pizzaiolom u kategoriji Pizza di Stagione. Radanović, koji je tada obranio svjetsko zlato u disciplini u kojoj pretežno dominiraju Talijani, u Osijek je donio dašak Napulja otvorivši Bocconcino, pizzeriju gdje nam je ranije pripremio šumom inspiriranu pizzu o čemu smo već pisali.
Sada je Alen Radanović još jednom potvrdio kako su trud, predanost i ljubav prema stvaranju pizze ključni za uspjeh, osvojivši 2. mjesto na prestižnom International Pizza Cupu u Italiji!
Inače, Bocconcino je smješten u samom središtu Osijeka, a svjetski prvak u pripremi napuljske pizze u kategoriji sezonska pizza, vlasnik je i drugog restorana u kojem se također priprema pizza. Međutim za razliku od Novog Saloona, Bocconcino je posvećen samo pizzi i pizzi srodnim jelima (sendviči i punjene focaccie).
TAJNE NAPULJSKE PIZZE
Radanović nam je ranije otkrio da je kod prave napuljske pizze važno paziti na detalje. Stoga ovaj osječki pizzaiolo koristi brašno tip 0 ili 00, mozzarellu buffalu kao i rajčice San Marzano. Uzgaja i vlastiti kvasac te pazi da tijesto nikad nije deblje od 3 milimetra, baš onako kako to rade vrhunski majstori u Napulju. Više pročitajte OVDJE.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....