T-bone
T-bone steak sastoji se od bifteka i ramsteka, a ime je dobio po svom izgledu u obliku slova “T”.
Biftek
Biftek nije potrebno pacati, ali ako baš jako želite, nije zabranjeno.
Ramstek
Najbolje je birati ramstek koji je prošaran finom masnoćom, jer će mu ona dati potrebnu sočnost.
Soljenje
Ljudi često misle kako se meso ne smije soliti prije pečenja jer pušta vodu, no soljenje ne mora nužno biti greška. U slučaju da koristimo soli i začine za koje želimo da ostave trag na mesu, poput cvijeta soli, meso je bolje soliti nakon pečenja kako bi se sačuvali svi mirisi i okusi.
Pečenje
Meso se ne smije prepeći je postaje tvrdo. Kad se meso peče tako da zadrži svoje sokove, uvriježen je izraz da je meso “krvavo”, no ono nije krvavo, već je riječ o vlastitom soku mesa, tada je meso najukusnije. Kako bi rekao naš chef Christian, potrebno je jesti trbuhom, a ne očima.
Vatra
Za pečenje bifteka i ramsteka potrebna je jaka vatra! Naime, tretiranjem namirnica (kuhanje, pečenje) na temperaturi višoj od 100 stupnjeva dolazi do povezivanja šećera i bjelančevina u novu molekulu te se stvaraju nove arome, tvari i okusi – meso postaje ukusnije, pomfrit hrskaviji, a kruh ljepši.
Kupujte najbolje
Pripazite na kvalitetu. Radije smanjite broj priloga i dobar komad mesa poslužite uz neku jednostavnu salatu. Kvalitetnije meso uvijek će opravdati cijenu svojim okusom i mirisom.
Sobna temperatura
Ako je meso prethodno bilo u hladnjaku obavezno ga pustite sat vremena na sobnoj temperaturi kako bi se ono malo opustilo.
Uljite meso
Uljite meso neposredno prije pečenja, ali nemojte uljiti i podlogu na kojoj pečete. Izaberite neka ulja neutralnija okusom, kao suncokretovo ili blaže maslinovo ulje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....