Hrvatske šume najavljuju manifestaciju Dani divljači - lov na gurmanske užitke, koja će se održavati svakog vikenda od 25. listopada do 24. studenog na različitim lokacijama diljem Hrvatske. Dani divljači omogućuju posjetiteljima upoznavanje s bogatom lovačkom tradicijom i kuhinjom specijaliziranom za jela od divljači, kroz gastronomsko putovanje od Gorskog kotara do Slavonije.
Manifestacija započinje u lovačkoj kući Babinac, smještenoj u Velikoj Pisanici nedaleko od Bjelovara, od 25. do 27. listopada. Početkom studenog, 2. i 3. studenog, Dani divljači sele u Pansion Lovački u Delnicama, a zatim, događanje seli u Slavoniju, gdje će posjetitelji moći uživati u delicijama od divljači u lovačkom domu Zlatna Greda, nedaleko od Osijeka, te u lovačkom domu Kunjevci u blizini Vinkovaca.
Od 15. do 17. studenog, specijaliteti od divljači bit će posluženi na obroncima Papuka, u Planinarskom domu Jankovac, kao i u Pansionu Peski nedaleko od Đurđevca. Završnica manifestacije održat će se u lovačkom domu Muljava, nedaleko od Karlovca, od 22. do 24. studenog 2024. godine.
Dani divljači slave bogatstvo lovišta Hrvatskih šuma i tradiciju pripreme jela od divljači. Restorani smješteni u lovačkim domovima, koji su dio ove manifestacije, nude posjetiteljima ne samo vrhunske gastronomske užitke, već i priliku da se povežu s prirodom i lovačkom baštinom. Kroz ovo događanje, lovački domovi i njihovi restorani postaju ambasadori očuvanja prirode i održivog lova, predstavljajući jela od divljači i kulturu te povijest regija iz kojih potječu.
Posjetitelji će tijekom manifestacije moći kušati raznovrsna jela poput divljeg praseta pod pekom, jelenskih medaljona, lovačkog kotlića, gulaša i mnogih drugih specijaliteta, prilagođenih ljubiteljima tradicionalnih i modernih gastronomskih iskustava.
Ulaz na manifestaciju je besplatan, a radno vrijeme većine objekata je od 12 do 21 sat. Zbog ograničenih kapaciteta, lovačka kuća Babinac radi po posebnom rasporedu - petkom od 17 do 21 sat, a subotom i nedjeljom od 13 do 21 sat, uz obaveznu prethodnu rezervaciju. Također, treba naglasiti kako je za posjet lovačkom domu Zlatna Greda potrebna je prethodna rezervacija.
U prodaji je novi broj magazina Dobra hrana! Šuma na tanjuru otvorila je mnoštvo tema, zanimljivih sugovornika, maštovitih recepata i preporuka... Dino Galvagno, Petra Jelenić, Ana Roš, Ana Morgan, Ana Grgić Tomić i Željka Klemenčić samo su neka od imena koja su uz nas zaslužna za ovaj broj najrespektabilnijeg, najvećeg i najuzbudljivijeg gastronomskog kolekcionarskog izdanja na više od 200 stranica!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....