Često je nazivaju kraljicom ljeta i uživanje u njezinim sočnim plodovima obavezno je za vrijeme čak i najkraćeg posjeta obali. Osim sirove, netom ubrane s drva, kakva je i najbolja, obožavamo je i u ljetnim jelima, posebice onima priprema kojih ne oduzima previše vremena. Tako smo ovih dana plodove slatke smokve odlučili uvaljati u čokoladu i stvoriti ledenu ljetnu poslasticu, a osim toga, spajamo je i s hrskavim prhkim tijestom u nezaobilaznoj piti, ubacujemo u roladu i brzi doručak, a radimo čak i raskošnu tortu te omiljeni tiramisu.
Osim u slatkim varijantama, smokvu volimo kombinirati i s različitim sirevima pa će tako bruschette sa smokvama biti više nego dobra ideja za večernja druženja, a poslužiti ih možete i uz salatu sa kus kusom i pršutom. U slučaju da ste raspoloženi za miješenje tijesta, razmislite i o pizzi sa smokvama ili pak kruhu koji će se odlično složiti uz ljetne plate sa sirevima i različitim narescima.
TART SA SMOKVAMA I KREMOM OD LIMUNA
TORTA SA SMOKVAMA I PISTACIJAMA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....