WORLD’S 50 BEST

Objavljena je lista najboljih restorana na svijetu od 51. do 100. mjesta za ovu godinu

 Unsplash
Uoči uvijek spektakularnog proglašenja vodećih mjesta na ovoj listi, ugledni je vodič objavio listu imena na začelju

Uoči službene ceremonije i objave 50 najboljih restorana na svijetu za 2024., koja će biti održana u Las Vegasu u srijedu, 5. lipnja ove godine, 50 Best na svojim je službenim stranicama objavio listu restorana rangiranih od 51. do 100. mjesta. Rasprostranjeni na 23 odredišta, ovaj prošireni popis uključuje neke od najcjenjenijih restorana u svijetu s uzbudljivim novim imenima iz Australije, Kolumbije, Indije, ali i šire.

I dok se na 51. mjestu ove liste nalazi gastronomadima dobro poznati restoran Le Calandre iz mjesta Rubano u talijanskom Venetu, na posljednjem, 100. mjestu ove liste je restoran Fauna iz meksičkog gradića Valle de Guadalupe za kojega mnogi još nisu čuli, pa je samim time i novo ime na listi prestižnog vodiča.

Kako prenose strani mediji, na ovoj listi ima nekoliko lijepih iznenađenja.

"Između restorana iz 23 zemlje, oduševljeni smo velikim brojem novih ulaza", istaknuo je William Drew, direktor sadržaja za World’s 50 Best Restaurants.

Naime, kao najbolji novi ulaz ističe se 52. mjesto za restoran chefa Norberta Niederkoflera u Brunicu, potom novi ulaz i 62. mjesto za Codu u Berlinu. Međutim, kada govorimo o povratnicima, onda treba spomenuti Mil, restoran chefova Pie Leon i Virgilia Martineza u Morayu u Peruu.

Za one koji možda ne znaju, dodajmo i da se 50 Best Restaurants lista objavljuje se svake godine, na njoj su restorani iz cijelog svijeta, a sastavlja se na temelju glasova 1080 recenzenata, chefova, gastro novinara, influencera i posjetitelja restorana. Prošlogodišnji svjetski broj jedan (ujedno i najbolji restoran južne Amerike) bio je restoran Central iz Lime, a slijedili su ga Disfrutar iz Barcelone (proglašen i najboljim restoranom Europe) na drugom te Diverxo iz Madrida na trećem mjestu.

Cijeli popis restorana od 51. do 100. mjesta pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 15:35