NOVO MJESTO

Novi Public na Pagu nudi pizze kojima su osvojili zagrebačku publiku, ali i morske specijalitete

 @publicmandre Instagram/
Nakon onog u Voltinu, u Mandrama na Pagu otvorena je druga poslovnica bistroa Public

Sredinom lipnja u Mandrama na Pagu otvoren je novi, drugi po redu, bistro Public. Riječ je o mjestu na kojem će gosti, osim u pizzama, uživati i u specijalitetima poput onih koji se nude i u zagrebačkom Publicu no, kako su najavili na Instagramu, s dodatkom paških i dalmatinskih specijaliteta.

Paški Public koncipiran je tako da se sastoji od bara u kojem se pripremaju kave, sokovi, smoothieji, kokteli i drugi napici te restoranskog dijela u kojem gosti mogu uživati u pizzama te drugim jelima od tijesta, ali i specijalitetima poput janjetine, grilanih krakova hobotnice ili pak rižota s morskim plodovima. Osim ručka i večere, gosti ovdje mogu birati i između nekoliko slatkih i slanih opcija za doručak, a još jedna od prednosti morske inačice Publica svakako je i sjajan pogled koji se prostire s terase lokala.

Dobro je spomenuti kako je zagrebački Public otvoren još 2018. godine u Voltinu te kako se vrlo brzo po otvorenju nametnuo kao jedno od mjesta na kojima se uživa u stvarno kvalitetnoj napuljskoj pizzi. Kako smo pisali tada, za sve one koji još uvijek nisu upoznati s pojmom napuljske pizze, prema Uredbi Europske komisije br. 97/2010, prava pizza Napoletana nije promjera većeg od 35 centimetara, ima povišen rub debljine 1 do 2 centimetra i nadjevenu sredinu ne višu od 0,4 centimetara. Cijela pizza mora biti mekana, elastična i mora se lako presavijati na četiri dijela. Mozzarella koja se u njenoj izradi koristi mora biti "Mozzarella di Bufala Campana AOP" ili "Mozzarella STG".

Za pizzu Napoletanu kugle tijesta moraju biti teške između 180 i 250 grama, a sama pizza peče se isključivo u pećima na drva, na temperaturi pečenja od 485 °C. Kada je pečenje dovršeno, i dalje koristeći metalnu lopaticu, pekar pizze vadi pizzu iz peći i stavlja je na tanjur. Vrijeme pečenja ne smije premašiti 60 do 90 sekundi.

S obzirom na kvalitetu koju su u zagrebačkom Publicu zadržali do danas, nadamo se da će i Public u Mandrama nastaviti u prepoznatljivom tonu.

Public u Mandrama nalazi se na adresi Ulica Lungo Mare 11A.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 11:19