U petak, 5. prosinca, otvorene su prijave za novi edukativni program Raise the Bar Akademije pod nazivom Business expert. Program je u potpunosti besplatan te je namijenjen profesionalcima koji žele otvoriti vlastiti ugostiteljski objekt te steći znanja potrebna za vođenje bara, kafića ili restorana. Prijave za Akademiju Business expert otvorene su do 12. siječnja 2026. godine, a putem mrežnog obrasca mogu se prijaviti svi koji imaju više od dvije godine radnog iskustva u ugostiteljstvu. Odabir kandidata odvija se kroz nekoliko selekcijskih krugova, uključujući pregled prijave, online intervjue te ispit općeg znanja.
"Raise the Bar Akademiju do sada je završilo više od 100 barista, barmena i konobara koji su usavršili znanja potrebna za rad u ugostiteljskim objektima. Mnogi od njih imali su viziju vlastitog objekta, no ne i poslovno znanje nužno da bi tu viziju pretvorili u stvarnost. Upravo zato smo odlučili pokrenuti Business expert, novi program Raise the Bar Akademije koji će svim ugostiteljima koji žele unaprijediti ugostiteljsku scenu pružiti priliku da steknu potrebna poslovna znanja, a najboljima i priliku da svoje poslovne planove predstave investitorima i osiguraju sredstva potrebna za otvaranje vlastitog objekta. Business expert logična je evolucija projekta Raise the Bar Adria, čiji je cilj ugostiteljski sektor regije podići na višu razinu ulaganjem u edukaciju i profesionalno usavršavanje djelatnika u ugostiteljstvu", izjavio je Filip Verbanac, voditelj za razvoj poslovanja jakih alkoholnih pića u Coca-Cola HBC Grupi i idejni začetnik projekta Raise the Bar.
Pod vodstvom suvlasnika zagrebačkog bara Peaches&Cream, Dominika Bečvardija, tijekom osam tjedana polaznici će proći kroz tri obrazovna ciklusa u kojima će učiti od stručnjaka Coca-Cole HBC Adria te renomiranih ugostitelja, među kojim su i vlasnik bara Tender Ali Mirza Mulabegović, chef i vlasnik bistroa Broom41 Igor Gudac, suvlasnik i osnivač Bar Sisteme Anteo Ivanišević te barista i vlasnik zagrebačke pržionice Four Wheel Coffee Roasters Karlo Purić.
U teorijskom dijelu polaznici usvajaju znanja za uspješno pokretanje i vođenje ugostiteljskog objekta - od financijskog planiranja, kreiranja ponude, marketinga, komunikacije i upravljanja timovima, do trendova u industriji i rada s gostima. Istovremeno, polaznici će razvijati vlastiti poslovni plan uz podršku predavača.
U specijaliziranom praktičnom dijelu polaznici mogu birati između naprednih barskih tehnika i naprednih tehnika iz područja kave te istovremeno mogu pohađati međunarodni WSET II program za vino.
Treća obrazovna cjelina obuhvaća individualno mentorstvo s predavačima, tijekom koje će polaznici finalizirati svoj poslovni plan. Oni čije će poslovne planove predavači, mentori i projektni tim ocijeniti kao najbolje, imat će priliku prezentirati ih grupi investitora.
Detaljnije informacije o programu Akademije Raise the Bar: Business expert i o uvjetima prijave možete pronaći na službenim stranicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....