GDJE PO KRUH?

Nova pekarnica u centru Zagreba: napokon je otvoren Noel Bread&Deli u Masarykovoj

 Noel Bread&Deli Instagram/
Još jedna adresa na kojoj možete kupiti njihove slatke i slane zalogaje, kruh, ali i dva napitka iz vlastite proizvodnje

Baš kao što su nedavno najavili vlasnici restorana Noel, Ivan Jug i Mario Mandarić, ovih je dana napokon otvorena nova Bread&Deli pekarnica u zagrebačkoj Masarykovoj ulici. Nalazi se na broju 24, a u pitanju je mali lokal u kojem se nalazi staklena vitrina ispunjena njihovim slatkim i slanim pecivima te polica s kruhovima.

Uz onu u Dukljaninovoj, smještenu uz sam restoran, ovo je druga od tri pekarnice koju ekipa iz Noela ove godine planira otvoriti.

image
Noel Bread&Deli Instagram/

Sav kruh rade s vlastitim, divljim kvascem i različitim vrstama brašna pa tako ovdje možete kupiti dobar kukuruzni, heljdin i bijeli kruh, focacciu i baguette. Osim toga, u Masarykovoj sada možete kupiti i njihove nadaleko poznate maritozze, kekse, babku, tart od jabuke, carrot cake, različita prazna peciva, ali i sendviče s mortadelom, odličan vege sendvič, kroasane i krafne.

Osim slanih i slatkih zalogaja, nude i cold brew koji radi Noelov barmen Karlo Ferenčak te kombuchu koju također rade sami.

image
Privatna Arhiva/
image
Marina Rendulic/Marina Rendulic
image
Vedran Peteh/Cropix/

Kako nam je nedavno rekao Ivan Jug, pekarnice su samo dio onoga što ove godine otvaraju. U planu su, naime, i dva burger bara, a potom i wine bar na Europskom trgu.

image
Berislava Picek/Cropix

"Noel je cijelo ovo vrijeme išao u dobrom smjeru, postigli smo sjajne rezultate, jako smo ponosni na sve što smo ostvarili, na chefove koji su ovdje do sada radili, ali došlo je vrijeme da tu priču malo nadogradimo. Noel će od sada biti naša krovna institucija, on će i dalje biti fine dining restoran, to je ono na čemu će ovdje uvijek biti fokus, ali uz to, do lipnja ove godine planiramo otvoriti i nekoliko novih lokala. Naša nova pekarnica u Masarykovoj već je gotovo spremna za otvaranje. Wine bar ćemo otvoriti na Europskom trgu, a u istom prostoru nalazit će se i koktel bar i nudit će se zalogaji kao što je sourdough pizza i slično. Ja ću raditi vinsku listu, naš barmen Karlo Ferenčak, koji je u Noelu od samih početaka, bit će zadužen za koktele, a hranu će osmisliti glavni pekar Domagoj i Mario. Što se tiče burger bara, prvi bi trebao biti otvoren početkom travnja. Baš smo krenuli žestoko u ovu godinu, jako puno radimo i ne planiramo uskoro stati", rekao nam je Ivan Jug krajem siječnja.

Noel Bread&Deli pekarnica u Masarkyovoj otvorena je od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati te subotom od 8 do 15 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:09