Nakon što je izdao "What is Cooking" i "The Origins of Cooking", jedan od najpoznatijih chefova današnjice, Ferran Adrià, najavio je kako će od rujna ove godine biti dostupna i njegova nova knjiga "Unelaborated Products". Riječ je o svojevrsnoj gastronomskoj enciklopediji koja čitatelju pomaže shvatiti prirodu i odakle zapravo dolazi hrana, razumjeti pojedinu namirnicu i način na koji svaka od njih funkcionira. Tako čitatelj, primjerice, jednostavno može naučiti koja je razlika između različitih biljaka i je li riža zapravo sjeme ili žitarica, piše Fine Dining Lovers portal.
Španjolski chef Ferran Adrià u gastronomskom svijetu najpoznatiji je po svom revolucionarnom pristupu hrani i legendarnom španjolskom restoranu El Bulli. On je, naime, svojevremeno svijetu predstavio potpuno drugačiji pogled na gastronomiju, pokrenuo je i elBulliFoundation, a dobro je spomenuti i kako je kroz svoju karijeru mentorirao neke od danas iznimno cijenjenih imena u svijetu gastronomije poput Andonija Luisa Aduriza, Gaggana Ananda te Massima Botture.
Njegova nova knjiga, treća po redu, kako je najavljeno, pruža dobar uvid u samu srž hrane koju konzumiramo i odlična je podloga za sve one koje zbilja zanima gastronomija. Potpisana kopija dostupna je za prednarudžbu putem Phaidona.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....