Ritam scene

Nova gastro adresa za ljubitelje japansko-talijanskih okusa u Novom Zagrebu

 Press
Itameshi je kombinacija mnogima omiljenih svjetskih kuhinja, a dostupna je jedino na ovom mjestu u gradu

Novozagrebački panazijski restoran Chopstix, koji se nalazi na adresi Ulica Julija Knifera 7 u Središću, uveo je novitet u ponudu, pa tako od prošlog tjedna, prema njihovim riječima, jedini u Hrvatskoj priprema Itameshi kuhinju. Radi se o jedinstvenoj kombinaciji omiljenih svjetskih kuhinja - japanske i talijanske, koju mnogi opisuju i kao apsolutni comfort food za sve poklonike tjestenine. Fuzija japansko-talijanske kuhinje, koja je nastala još 1920-ih u Japanu, najveću je popularnost stekla 90-ih godina 20. stoljeća, no ni moderni gastro trendovi proteklih desetljeća nisu uspjeli umanjiti njezinu popularnost, premda je kod nas novost. Njezin naziv dolazi od japanskih riječi za Italiju i obrok - ITARIA i MESHI.

image
Press
image
Press
image
Press

Chopstix, panazijski restoran bolskog chefa Vinka Marinkovića Vice, koji je radeći po svijetu upoznao razne kuhinje, sada je "podebljao" meni restorana s desetak novih Itameshi jela. U ponudi su tako sad i jela kao što su wafu pasta, kimchi carbonara, Napolitan pasta, miso pasta s piletinom, shrimp balls, spicy crunchy tuna, losos s japanskom salatom od krumpira te matcha tiramisu.

image
Press
image
Press
image
Press

Nije na odmet dodati i kako je riječ o restoranu koji uz dobro osmišljen jelovnik gostima pruža i ugodan ambijent. Moderno uređen prostor pun je dnevnog svjetla, a nalazi se u novoizgrađenim Meandar zgradama u Središću. No, u Chopstixu vole reći kako im je od toga bitnija namirnica, odnosno jelo i usluga.

image
Press
image
Press
image
Press

"Najsvježije visokokvalitetne namirnice, vrhunska plavorepa tuna, precizne tehnike te fuzija domaćih i egzotičnih azijskih sastojaka glavni su temelji naše kuhinje. U širokoj ponudi panazijskih jela, nudimo i veliku selekciju sushija koji se radi a la minute po narudžbi gosta, razne rolice i salate, ramen, bao buns, ručno rađene gyoze, teppanyaki, poke bowls, azijske rezance, više vrsta curryja te maštovite deserti", dodaju.

image
Press

Inače, Chopstix je svoju priču započeo na Braču, gdje je i krenula ideja donošenja azijske kuhinje u mediteransko podneblje. U Zagrebu su posljednje dvije godine i za goste su otvoreni od ponedjeljka do subote od podne do 23 sata, a nedjeljom od podne do 18 sati. Petkom od 19:30 sati organiziraju večeri uz živu glazbu, pa svima onima koji ne vole gužvu zagrebačkog centra ovo može biti dobra alternativa za izlazak u novom Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2024 09:27