IMAMO DETALJE

Njihove knedle prvo su bile hit u Beogradu, zatim u Zagrebu, a sada lokal otvaraju u još jednom hrvatskom gradu

Nakon što su otvorili lokal u zagrebačkoj Radićevoj, gostovali su i na brojnim festivalima, a sada će knedle nuditi i Riječanima

Knedle sa šljivama ili marelicama ljetno su jelo u kojem su vjerojatno svi Hrvati barem jednom u životu uživali, a u mnogima budi i pravu nostalgiju za djetinjstvom pa ih i dalje rado jedu. Taj sentiment dijele i naši susjedi pa kada je u Beogradu još 2016. godine otvorena prva prodavaonica slatkih i slanih knedli pod nazivom Ferdinand knedle, nitko nije bio iznenađen da je brend doživio pravi uspjeh. Upravo je zato prije dvije godine Zagrepčane doista razveselila vijest da će iste te knedle, koje danas dolaze u čak više od 20 okusa, biti dostupne i kod nas.

image
Tomislav Krišto/Cropix

image

Zagrebačka lokacija Ferdinand knedle

Tomislav Krišto/Cropix

image
Tomislav Krišto/Cropix

U zagrebačkoj Radićevoj, u simpatično uređenom lokalu na mjestu bivšeg Čvenka, 2022. godine tako je otvorenaprva hrvatska poslovnica Ferdinand knedli koja i danas radi, a nedavno su na svojim društvenim mrežama najavili otvorenje i svoje prve "morske" poslovnice. Naime, do sada su Ferdinand knedle samo gostovale na festivalima i sajmovima diljem Hrvatske, no sada se ovim slatkim i slanim lopticama mogu veseliti i građani Rijeke!

Prilikom otvorenja zagrebačke poslovnice razgovarali smo s Nikolom Nedeljkovićem, koji nam je pojasnio da se izvorna ideja o prodavaonici knedli rodila još 2014. godine, i to u šali jer su knedle koje su pripremali kod kuće bile jednostavno savršene, iako je procedura njihove pripreme tada još uvijek bila preduga. S vremenom je ideja sazrela, a sve je krenulo od klasičnih knedli sa šljivama i marelicama, a zatim su postepeno razvijali okuse koje, kako nam je ispričao Nikola, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

image
Tomislav Krišto/Cropix
image
Tomislav Krišto/Cropix
image
Tomislav Krišto/Cropix

"Ono po čemu smo posebni jest to da naše proizvode pripremamo na tradicionalan način od svježih sirovina obrađenih u našoj proizvodnji, a knedle kuhamo tu pred vama. Lički krumpir se sjajno pokazao kao baza za naše tijesto, kao i brašno koje ćemo koristiti, a komentari tijekom obuke novog tima pokazali su da možemo stati rame uz rame s bakinim knedlama", objasnio nam je tada.

image
Tomislav Krišto/Cropix
image
Tomislav Krišto/Cropix
image
Tomislav Krišto/Cropix

Među okusima koje će Riječani moći probati bit će klasici poput šljiva, marelica i Nutelle, ali i kokos, marakuja s divljom kupinom, čoko višnja, čoko naranča, čoko malina, malina slatki sir, amaretti, orah, zatim Carska knedla, knedla s pistacijom i crnim ribizlom, dok će od slanih biti dostupne knedle od pršuta i rukole, zatim one s četiri vrste sira, knedla špinat mozzarella, grčka knedla s feta sirom i crnim maslinama i tako dalje.

Ono što svim zaljubljenicima u knedle u Rijeci i njenoj okolici preostaje jest da s nestrpljenjem pričekaju otkrivanje točne adrese, koja će im jamačno postati obavezna postaja u šetnji gradom. Više detalja o Ferdinand knedlama potražite na njihovim društvenim mrežama ili na službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 12:15