Bilo je vrijeme

Nikad uzbudljivija jesen u Maredu, chef Mario Mihelj ima velike novosti

U kuhinji poznatog zagrebačkog restorana došlo je do promjena!

Već se neko vrijeme šuška, a sad nam je to službeno i potvrđeno - chef Mario Mihelj vraća se u kuhinju popularnog zagrebačkog restorana Maredo. Premda je, valja naglasiti, Mihelj cijelo vrijeme nadgledao i koordinirao kuhinje spomenutog i restorana El Toro, chefovsku poziciju na adresi Ul. Florijana Andrašeca 14 neko je vrijeme obnašao Luka Džamarija pod njegovim mentorstvom. No, s prvim danom listopada, chef Džamarija više nije dio tima ove restoranske grupacije, a poznati chef kojeg ove godine prvi puta možemo gledati i u ulozi MasterChefa, ponovno će se vratiti "na mjesto zločina" - u kuhinju Mareda.

image
Senja Vild/Maredo

Nova jela, novi koncept

"U Maredu smo već pripremili novu kartu za sezonu jesen/zima u kojoj je izmijenjen dobar dio jelovnika. Svježa i ljetna jela zamijenili smo malo težim okusima i jesenskim namirnicama kao što su bundeva, gljive, celer, kupus... Uz našu, mnogima poznatu i dragu, veliku ponudu mesa i odrezaka, ove smo zime stavili naglasak na sezonsko povrće", priča nam Mihelj.

Ljubitelje japanske kuhinje zanimat će i kako se sushi karta malo promijenila. "Imamo pet noviteta, od Maredo special rolica preko Soft shell craba do, recimo, Crispi rice tuna tartara". Novost u ponudi je i snack karta. To znači da je unutar restorana moguće sjesti u bar, popiti piće i uz to naručiti snack.

image

Chef Mario Mihelj

Biljana Blivajs/Cropix

"Za sve one koji žele doći u Maredo, a ne mogu ili ne žele u tom trenutku ručati ili večerati i sjesti u glavnu salu, a opet, rado bi nešto sitno prigrizli - složili su ovdje zanimljivu snack kartu koja će biti dostupna u baru, u ugodnom ambijentu predsale restorana.

Zvučna gostovanja

Neće ni ove sezone chef Mihelj preskočiti ni gostovanja, restoranska i vinska, koja su se pokazala dobrim mamcem za zagrebačku publiku željnu dobrih vina i jela te zanimljivih događanja.

image
Senja Vild/Maredo
image
Senja Vild/Maredo

"Puno smo toga pripremili. Recimo samo da ćemo prvo imati MasterChef večeru gdje ću ugostiti svoje kolege u popularnom showu - chefove Stjepana Vukadina i Gorana Kočiša. Nakon toga, u goste će nam ponovno doći dečki iz Pretopa iz Zemuna, pa chef Stiven Vunić iz konobe Zijavica iz Mošćeničke Drage, ali bit će i iznenađenja... Naravno, sad još nisu definirana sva gostovanja, ali bit će definitivno za svakog ponešto i po pristupačnoj cijeni", objašnjava.

image

Miloš Dodig iz Pretopa i Mario Mihelj

Ronald Goršić/Cropix

Tematska večer

Na kraju, realizirat će chef Mihelj napokon i ideju o posebnoj tematskoj večeri o kojoj nam je već nekoliko puta govorio, ali je čekao pravi trenutak za objavu.

"Posebno mi je drago najaviti Arabic night! Praćena zvukovima arabic house glazbe, gostima ćemo služiti meze plate, dimljene koktele s duhanom od jabuke, a prostorom će se širiti miris voćnog duhana. Ni konobari i usluga neće biti kako ste navikli i imate prilike vidjeti kako kod nas, tako i u drugim restoranima. Očekujte neočekivano!", kaže na kraju poznati chef najavljujući da će jednom mjesečno organizirati i petak iznenađenja u Maredu što će Zagrebu donijeti još jednu lokaciju na kojoj se uz odabrana jela možemo i dobro zabaviti.

image
Berislava Picek/Cropix

ŽELITE PROBATI

Energičan, kreativan i uvijek susretljiv, chef Mario Mihelj ugostio nas je nedavno u svom domu gdje nam je pripremio dva omiljena jela. Riječ je o klasicima koje svi rado volimo pojesti, a on ih je skuhao baš onako kako to uvijek radi kod kuće - pileći paprikaš po receptu i kao posvetu svojoj baki te mesne okruglice u kojima se "dave" njegova djeca.

image

Tomislav Trboglav

Berislava Picek/Cropix

A gdje će oni

Za kraj, recimo i kako je mladi Luka Džamarija, kako doznajemo, preuzeo funkciju chefa u restoranu Marble u Novom Zagrebu, dok se dosadašnji chef Tomislav Trboglav, ujedno i jedan od partnera u projektu najvećeg steakhouse u Zagrebu, trenutno povukao sa scene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 17:56