VEČERA KOJA SE NE PROPUŠTA

Nesputana vina i ManO2 u Zagreb dovode jednu od najcjenjenijih vinarija u svijetu prirodnih vina

 Darko Tomas/Cropix/Cropix
Volite li upariti dobru hranu i ista takva vina, ova večera mogla bi vas posebno zainteresirati

U suradnji ekipe iz zagrebačke vinoteke Nesputana vina i restorana ManO2, koji je prema izboru Dobri restorani ove godine proglašen najboljim u kategoriji Najbolji restorani visoke kuhinje, za ljubitelje prirodnih vina sprema se prava poslastica. Naime, u Zagreb dovode legendarnu vinariju Gut Oggau, jednu od najcjenjenijih u svijetu prirodnih vina.

Upravo njihova vina uparena s jelima chefa Hrvoja Kroflina gosti će moći kušati 28. listopada s početkom u 19 sati. Tada će se, naime, u restoranu ManO2 održati posebna večera od šest sljedova kojoj će prisustvovati i Stephanie i Eduard Tscheppe-Eselböck, koji stoje iza Gut Oggau vinarije. Kako je najavljeno, cijena večere je 220 eura, a rezervacije se vrše putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Za više informacija svakako posjetite i društvene mreže Nesputanih vina i restorana Mano2.

image
Mario Kucera/

Austrijska Gut Oggau jedna je od najpoznatijih vinarija koje se bave proizvodnjom prirodnih vina te se njihove etikete mogu kupiti upravo u vinoteci Nesputana vina. Tamo je svojevremeno organizirana i radionica posvećena ovoj vinariji pod nazivom "Nijanse vinarije Gut Oggau", a u sklopu iste polaznici su mogli kušati i tada najnovijeg člana Gut Oggau dinastije – Ceciliju.

Stephanie i Eduard Tscheppe svoj današnji vinograd preuzeli su 2009., a danas se ubrajaju među najuspješnije austrijske vinare. Osim po odličnom vinu, poznati su i po svojim specifičnim etiketama na kojima se nalaze portreti imaginarnih članova obitelji, a među poznatija vina ove vinarije svakako se ubraja Theodora na koju ste, ako vas imalo zanima svijet vina, sigurni smo, do sada već naletjeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 07:08