Od tvorca Korlata

Nazdravimo novoj Epohi: Stigao je novi domaći pjenušac izraženih citrusnih i voćnih nota

 Badel 1862/Press
Novi Badelov pjenušac predstavljen je u Zagrebu, a kreirao ga je poznati enolog, koji je zaslužan za Korlat vina

U zagrebačkom restoranu Yezi, Badel 1862 ovaj je tjedan predstavio svoj novi pjenušac nazvan Epoha, koji su svi okupljeni na ovom ekskluzivnom eno-gastronomskom događaju imali priliku prvi kušati. Riječ je, kako je istaknuto na predstavljanju, o vrhunskom pjenušcu proizvedenom klasičnom metodom vrenja u boci.

"Inspiracija za naziv Epoha proizašla je iz želje da predstavimo razdoblje, vrijeme i put koji su bili potrebni za stvaranje ovog vrhunskog djela. Epoha, pripremljena tradicionalnom metodom vrenja u boci i njegovana dvije godine, odlikuje se svježinom, s izraženim citrusnim i voćnim notama“, kazala je Mia Vukdragović, brand menadžerica za vino u Badelu 1862.

image

Epoha pjenušac, Badel 1862

Badel 1862/Press

A za ovo vrhunsko pjenušavo vino, zaslužan je njegov kreator, enolog Dubravko Ćuk, koji je ujedno i kreator Korlat vina.

"Za proizvodnju ovog pjenušca stvarano je bazno vino od dviju izvrsnih sorti: jedne već dobro uvriježene u proizvodnji pjenušca - chardonnaya, i druge naše udomaćene, najpoznatije slavonske sorte - graševine. U blendu su zastupljene u omjeru 60:40 u korist chardonnaya", rekao je enolog Ćuk dodavši da grožđe za proizvodnju potječe iz vinogradarski bogate podregije Slavonija, vinogorja Daruvar, čime je ovaj pjenušac dobio svojevrsni slavonski touch.

Dizajn pjenušca je poseban po prepoznatljivoj plavoj liniji.

image

Epoha pjenušac, Badel 1862

Badel 1862/Press

"Kroz sve naše materijale teče jedna linija plave boje, ali ona nije samo vizualni element; ona simbolizira vremensku lentu Epohe, od grozda do kristalno čiste tekućine, i predstavlja svaki važan trenutak u procesu koji je obilježio nastanak ovog vrhunskog pjenušca", objasnila je Vukdragović još jednu posebnost novog pjenušca.

U Badelu 1862 ističu kako uz slogan "Nazdravi novoj Epohi" podsjećaju na važnost obilježavanja malih trenutaka u životu, a ugodan citrusni miris, svježina i kiselost te sitni, postojani mjehurići čine ovaj pjenušac idealnim aperitivom za sve prigode. Novi Badelov pjenušac, izrekom Tempus Fugit (lat. vrijeme leti) suptilno podsjeća na neminovnu prolaznost vremena.

image

Predstvaljanje pjenušca Epoha održano je u restotanu Yezi

Badel 1862/Press

"Iako vrijeme uistinu leti, ipak uz gutljaj fino rashlađenih, mirisnih i slatko-kiselkastih mjehurića, usporavamo vrijeme, poklanjamo si prostor za odmor, predah, pauzu te svjesno i aktivno sudjelujemo u kreiranju najljepših uspomena", dodaju iz Badela 1862.

Pomno pripremljena večera koju je priredio chef Yezi restorana Dino Knežević, kako bi se savršeno sljubila vina Korlat sa sljedovima hrane, završila je epohalnom zdravicom na rooftopu Art‘otela.

Iz Badela 1862 pozivaju ljubitelje pjenušca da prate plavu liniju na Instagram stranici @epoha.official i nazdrave novoj Epohi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 18:11