Ratatouille može biti glavno jelo ili prilog ribi i pečenom mesu.Francuski je specijalitet iz Provanse, a priprema se u pekaču ili zdjeli, a potom može stajati u frižideru i nekoliko dana.
Pripremite:
1 veći patlidžan, 1 veću tikvicu, 1 veću glavicu luka, 1 crvenu i 1 žutu mesnatu papriku, 1 kg rajčica, 2 režnja češnjaka.
Pripremit ćete ga vrlo jednostavno:
Povrće dobro operite, odrežite stapku, pa ga najprije narežite uzdužno na kriške debljine 1 cm, a potom na jednake kockice. Nasjeckajte luk i češnjak. Prepržite ih na maslinovom ulju, dodajte povrće, sol, papar, timijan i dinstajte 15 minuta.
Ako vam treba zorniji prizor predlažemo da bacite pogled na vjerojatno najpoznatiji ratatouille na svijetu i to pod kuhačom simpatičnog Remyja…
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....