Zavidan pothvat

Naš poznati chef otvorio je restoran u luksuznom resortu na Maldivima, pogledajte što je na meniju

Pothvat Jeffreya Velle trebao bi postati svjetionik gastronomske briljantnosti ove otočne države, pišu tamošnji mediji

Maldivi, otočna država u južnoj Aziji, smještena u Indijskom oceanu, ovih je dana postala bogatija za novi restoran kojemu je na čelu poznati hrvatski chef. U sklopu Taj Exotica, jednog od brojnih luksuznih resorta koji nas mame tirkiznom bojom mora, bijelim pijeskom, palmama i toliko željenim mirom, restoran je otvorio Jeffrey Vella.

Mediterraneo by Jeffrey Vella, naziv je novog restorana chefa malteško-hrvatskih korijena, koji je domaćoj publici u posljednje vrijeme najpoznatiji u kontekstu rovinjskog hotela Cap Aureo, a zagrebačkoj i kad se spominje talijanski restoran Tomassino, lani otvoren u sklopu hotela Sheraton, o kojemu smo nedavno pisali.

Jeffrey Vella je, kako upućeni znaju, gastronomski direktor Maistra grupe, a o projektu na Maldivima se počelo šuškati još lani, no tek posljednjih dana i glasno. Da su šuškanja istinita, konačno je potvrdio sam Vella objavama na Instagramu, prvo fotografijom jela koja su poslužena u Medditerraneu, a potom i reela sa svečanog otvorenja restorana.

Pečene jakobove kapice s usoljenom korabicom i gelom od dimljenog limuna, zatim risotto s pecorino-pestom i poširanim zlatnim grožđicama ili domaći gnocchi od ricotte s veloutéom od šafrana, confit od jeruzalemske artičoke i pečena jabuka, tuna s dimljenim veloutéom od krastavaca i misom od patlidžana, potom kolekcija rajčica - pečena na roštilju, poširana u crnom kardamomu, Bloody Mary, chutney s dimljenom focaccia od rajčice ili, primjerice, Gianduja crémeux miso karamela sa sladoledom od kokosa - samo su neka od jela koje je osmislio naš poznati chef.

image

Mediterraneo by Jeffrey Vella

Hoteliermaldives.com

Da je riječ o zanimljivoj vijesti, kako za našu scenu, tako i za sve one koji žive ili turistički borave na Maldivima, pokazuje i niz objava na lokalnim portalima. Hoteliermaldives.com tako, između ostalog, piše kako "ova izuzetna jela, zajedno s ostatkom jelovnika, obećavaju nezaboravno iskustvo koje će redefinirati luksuzno objedovanje na Maldivima, nudeći osebujno iskustvo gdje se azurne vode Indijskog oceana susreću s okusi Mediterana". U nastavku su istaknuli i kako bi ovaj pothvat Jeffreya Velle trebao postati svjetionik gastronomske briljantnosti na Maldivima.

image

Vella je restoran otvorio u Taj Exotica Resort & Spa

Unsplash

"Konačni cilj je odvesti vas na gurmansko putovanje koje će razveseliti vaše okusne pupoljke, zavesti vaša osjetila i razmaziti vaše nepce. Neka vas ne iznenadi prava umjetnost u vašoj čaši, kao i na tanjuru. Neukrotiva ljepota ovog krajolika spojena je s bogatim okusima Mediterana. Gosti su pozvani da se zadrže, uživaju u svakom zalogaju i prepuste se čarobnom ambijentu. Svaki trenutak je istraživanje okusa i mira", rekao je Vella.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 10:32