Chef i poduzetnik Mario Mandarić nastavlja s dinamičnim restrukturiranjem svog poslovnog portfelja. Nakon što se nedavno povukao iz vlasničke strukture i s pozicije chefa u Noelu, zagrebačkom restoranu s Michelinovom zvjezdicom, Mandarić je potvrdio zatvaranje Bistroa 96 u Zagrebu. Odnosno, privremeno zatvaranje. Koncept bistroa, posvećen klasičnoj francuskoj kuhinji, seli se u susjednu državu, što predstavlja velik korak u Mandarićevom okretanju međunarodnom tržištu. Ujedno, i rovinjska podružnica Bistroa 96 zatvorena je sa završetkom ljetne sezone.
Ova poslovna odluka uslijedila je nakon promjene u vlasničkoj strukturi Bistroa 96. Dosadašnji partneri Marija Mandarića, braća Nikola i Oliver Ljubojević, izašli su iz projekta, a njihov udio prodan je stranom investitoru i Mandarićevom prijatelju, koji s njim sada dijeli suvlasništvo. Kao službeni razlog za ovaj potez Mandarić navodi fokus na vlastitu konzultantsku tvrtku i sve veći broj međunarodnih projekata, koji zahtijevaju njegovu punu posvećenost.
Podsjetimo, Bistro 96, koji je poslovao na adresi u Maksimirskoj ulici, profilirao se kao jedno od rijetkih mjesta u gradu s dosljednom ponudom francuske kuhinje. Detaljnije, mjesto kakvo je spremalo hranu kakva se nije mogla naći u drugim lokalima u gradu. Bistro će nastaviti s radom pod istim imenom i konceptom već, vjerojatno, ove godine, ali na novoj lokaciji u susjednom državi. Poziciju chefa preuzet će brat novog suvlasnika, kuhar s iskustvom rada, kako ističe Mandarić, u nekima od najboljih svjetskih restorana.
Mandarićev odlazak iz Noela, gdje ga je zamijenio Bruno Vokal, događa se u vrijeme kad se chef okreće novim poslovnim pothvatima. Iako zagrebačka adresa Bistroa 96 prestaje s radom, Mandarić nam je potvrdio kako planira nastaviti s radom u Zagrebu, ali tek dogodine, nakon što se u potpunosti realizira projekt u susjednoj državi.
Detalji o lokaciji Bistroa 96 u susjedstvu bit će objavljeni naknadno. No, čini se da je selidba bistroa tek uvertira u ono što nam je Mandarić najavio. Naime, rekao nam je da ove zime kreće u potpuno novi pothvat za koji nam je tek dao naslutiti da će biti iznimno interesantan.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....