Nakon što je njihov garum osvojio gurmane diljem svijeta te je rasprodan u rekordnom roku, ekipa iz Nominog fermentacijskog laboratorija osmislila je novi proizvod. Ovog puta u pitanju je ocat od divlje ruže. Kako su objasnili, divlje ruže jedna su od često korištenih namirnica u Nominoj kuhinji te ih upotrebljavaju za najrazličitije stvari, od miso paste do kombuche i kombinacija začina. Ovaj proizvod je zapravo, kako kažu, mali zaokret na klasičan ocat. Ekipa iz Nome latice je brala ljeti, a zatim od njega napravila ocat lijepe, ružičaste boje i, dodaju, jedinstvenog, cvjetnog okusa.
"Pravi okus danskog ljeta", kako ga opisuju, a poručuju i: "Zbog kratke sezone i ručnog branja, ovaj proizvod dolazi u ekstremno limitiranom izdanju."
Prodaja kreće sutra, u petak, a cijena za dva pakiranja od 250 ml iznosit će oko 450 kuna. Svakako je dobro dodati i kako, baš kao i garum, i ovaj Nomin proizvod možete naručiti u Hrvatsku. Kada smo u ožujku naručili garum, cijena je iznosila oko 200 kuna, a dostavu paketa iz Danske platili smo oko 130 kuna. Cijeli tekst o garumu možete pročitati ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....