Ako ste među onima koji su oduvijek imali slatko iskušenje kad je čokolada u potanju, a pritom ste o njoj željeli više naučiti - od toga kako nastaje, kako se radi, kako se kombinira, koje arome i okuse očekivati, što je sve bitno da ispadne savršena - tada će vas razveseliti da ekipa iz Taman chocolates i ove jeseni organizira radionice na kojima ćete moći naučiti i pitati sve što ste oduvijek željeli znati.
UPOZNAJTE ČOKOLADE KONTROLIRANOG PODRIJETLA
KADA I GDJE: 3. i 30. listopada u 19 sati, Petrova 32 (4. kat)
CIJENA: 45 eura
Za ovu radionicu prvi je termin već popunjen, što i ne čudi jer je jaaako zanimljiva. Naime, uvest će vas u svijet naoko jednostavnih tamnih čokolada. Naučit ćete kako podneblje i lokaliteti uzgoja, načini obrade i prerade kakaovca utječu na raznolikost okusa i aroma čokolade. Također, doznat ćete kakve bi kvalitetne tamne čokolade trebale biti, koji su dopušteni sastojci u vrhunskim čokoladama, a koji se ne preporučuju te zašto jako gorke čokolade nisu dobre.
Osim toga, probat ćete različite tehnike kušanja te naučiti maksimalno uživati u kockici fine čokolade. Tijekom radionice imat ćete priliku probati različite čokolade, u različitim fazama nastajanja, kao i njihove nagrađene čokolade iz Bean-to-Bar serije.
MIKSOLOGIJA: SPARIVANJE KOKTELA I ČOKOLADA
KADA I GDJE: 5. i 19. studenoga u 20 sati, Express Bar, Petrinjska 4
CIJENA: 60 eura
Fokus ove radionice je autorski pristup stvaranju autentičnih kombinacija okusa, a polaznici radionice imat će priliku kušati nekoliko sljedova koktela u kombinaciji s čokoladama i pralinama i trufflesima. Voditelji radionice će vam otkriti vlastite inspiracije i proces razvijanja receptura, kao i pojasniti složene tehnike koje koriste pri stvaranju svojih kreacija.
Kroz degustaciju će vas voditi barmen Ivan Leko, voditelj i vlasnik Express Bara te osnivači TAMAN Artisan Chocolates - čokolatijer Stiv Kahlina i certificirana kušačica čokolade Sanja Vladović.
OSNOVE RADA S ČOKOLADOM
KADA I GDJE: 16. studenoga u 10 sati, Viktora Kovačića 3
CIJENA: 110 eura
Ova radionica pruža jedinstvenu priliku da uz stručno vodstvo međunarodno nagrađivanog majstora čokolatijera steknete razumijevanje čokolade kao namirnice te načine njezine upotrebe. Naučiti ćete osnove o čokoladi, kako i od čega nastaje, prepoznati kvalitetu te razumjeti njezina organoleptička svojstva. Također, imat ćete priliku naučiti različite tehnike kristalizacije kao najvažnijeg procesa u radu s čokoladom, vidjeti jednostavne i brze tehnike primjene takve čokolade, a na radionici će se izrađivati i praline i trufflesi u nekoliko različitih tehnika. Na kraju dodajmo i kako ćete sve što napravite moći ponijeti kući.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....