PLAN ZA VIKEND

Najpopularnije slastice u gradu ovog ljeta možete kušati još samo dva dana

 Vedran Peteh/Cropix
Brokenships je od početka lipnja pa do kraja kolovoza pretvoren u pop up slastičarnicu Slatkopis slastičarke Petra Jelenić

Posljednja dva mjeseca bistro Brokenships, na gornjogradskom Katarininom trgu, bio je okupljalište gurmana, ljubitelja dobrih slastica i fanova najbolje domaće slastičarke Petre Jelenić. Kroz ta dva mjeseca gosti su mogli uživati u probranim, pažljivo osmišljenim desertima koje je Petra Jelenić sa svojim timom nudila od utorka do nedjelje, a svi koji na degustaciju trenutno najboljih slastica u gradu još uvijek nisu stigli, to imaju prilike učiniti još samo iduća dva dana.

image
Vedran Peteh/Cropix

U Brokenshipsu možete birati između legendarne mak torte s marcipanom i džemom, koja se ovdje poslužuje uz voćni coulis i svježe voće, sjajne, lagane Pavlove koja dolazi u kombinaciji sa sladoledom od bosiljka te trisa kreme od jaja, koji uključuje rozatu, crème brulee s tonkom i cremu catalana s narančom. Tu je još i okusom bogata Čokoladna dekadencija, zatim sočna rum baba te kombinacija vanilije čokolade u kojoj Petra Jelenić spaja kremu od čokolade, nougatine od badema i sladoled od vanilije. Od slanih jela u Brokenshipsu se nude odlični štrukli.

image
Vedran Peteh/Cropix

Kroz posljednja dva mjeseca isprobali smo gotovo sve iz ponude pop up slastičarnice i, iako je zbilja teško izdvojiti samo jednog favorita, ako još uvijek niste isprobali tortu od maka Petre Jelenić, kojom je svojevremeno oduševljavala goste u slastičarnici Mak na konac, sada je pravo vrijeme da to učinite. Ljubiteljima voćnih deserata posebno bi se mogla svidjeti odlična Pavlova, onima koji ne mogu odoljeti čokoladi, naravno, Čokoladna dekadencija, dok će oni koji u slasticama vole osjetiti alkohol, posebno uživati u rum babi. Klasičarima bismo preporučili Vaniliju&Čokoladu, ali i Tri sestre. Cijelu ponudu možete pogledati ovdje, a sve novosti popratiti na Instagram profilu Brokenships bistroa.

image
Vedran Peteh/Cropix

Cijene slastica (i jednog slanog jela) kreću se oko 50 kuna i rezervacija je, s obzirom na to da je pop up Slatkopis u Brokenshipsu otvoren još samo dva dana, itekako poželjna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 08:39