Blagdansko izdanje

Najljepši uvod u Božić! Zimsko pop-up izdanje PLACe marketa stiže na Dolac

"Božić na PLACu" je "it" događanje ovog tjedna u Zagrebu

Nakon vrlo uspješne ljetne i jesenske sezone projekta PLACe Market koji se održavao svakog petka na Dolcu, a koji je okupljao neke od najboljih domaćih restorana i chefova, PLACe Market se vraća u petak, 22. prosinca na zagrebački Dolac u zimskom pop-up izdanju.

image
Press

Popis izlagača na blagdanskom izdanju PLACe Marketa napokon je poznat, a odazvalo mu se 20 chefova i ugostitelja. Tako ćemo na u petak uživati u raznim blagdanskim specijalitetima koje su pripremili chef Marin Rendić ispred bistroa Apetit, ResTač, chef Mario Mihelj, Sopal i chefica Katarina Vrenc, Beštija, Poh, Bistro Točkica, Gastronomadi, Al Dente i chef Branko Kusovac, Meat the King, Vinkl, Ferdinand Knedle, Cunami, Amelie, OUI Chef by Vedran Stojanac, Takoyaki by chef Martino Zanelli Kovačić, Fritula by Krivi ljudi te Begs plant based kitchen. Osim izvrsne hrane i zanimljivih pića, organizatori nam pripremaju i brojna iznenađenja koja će Dolac pretvoriti u najljepšu i najfiniju božićnu idilu.

image

Chef Mario Mihelj

Press

PLACe Market će nakon pop-up izdanja uzeti zasluženu zimsku pauzu, ali ga možete ponovno očekivati već u proljetnim mjesecima u idućoj godini. Svakog sunčanog petka i u narednoj godini Tržnica Dolac biti će "place to be", a organizatori najavljuju, osim u Splitu, pojavljivanje događanja u još nekim većim gradovima diljem Hrvatske.

image

Al Dente

Press

Inače, projekt je pokrenut ove godine u predsezonskim mjesecima na splitskom Pazaru, nakon čega je stigao i na najpoznatiji hrvatski plac - Dolac, gdje je u samo nekoliko tjedana stekao ogromnu posjećenost i obožavanost domaće publike, ali i mnogih turista.

image
Press

PLACe Market zamišljen je kao streetfood događanje koje za cilj ima revitalizirati gradske tržnice i pretvoriti ih u glavno mjesto okupljanja i druženja. Nakon što kumice isprazne svoje klupe na tržnicama, svaki petak od 18h preuzimaju ih poznati, nagrađivani domaći chefovi i uvaženi restorani koji na njima pripremaju brojne specijalitete u streetfood varijantama po pristupačnim cijenama.

image

Ferdinand knedle

Press

U prijašnjim izdanjima tako smo na Dolcu imali prilike probati specijalitete koje su pripremali Al Dente, Broom44, Sopal, RougeMarin, Gastronomadi, ResTač, Al Dente, Poke Poke, Sopal, Nautic club Pojoda by Christian Misirača, Bistro Apetit by Marin Rendić, chef Mario Mihelj i mnogi drugi koji su među prvima prepoznali ovaj projekt kao revolucionaran te imali hrabrosti suprotstaviti se trendovima i pokazati kako i kod nas streetfood može biti mnogo više od samo burgera i kobasica.

Christmas pop-up PLACe market realiziran je uz podršku HTZ-a, Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba te partnera projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 02:29