DAN NAKON JUČER

NAJBOLJI RECEPTI PROTIV MAMURLUKA: Pokupile smo Palfija, Bogdana, Beri, Lanu i Šercera pa napravili jela od kojih boli glava!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Scena prva: bijeli stolnjak postavljen za blagdane, na njemu jednako posebni tanjuri, a konačno ste se odvažili upotrijebiti i onaj posljednji servis staklenih vinskih čaša jer je jedna od ustaljenih novogodišnjih odluka da ništa ne treba skupljati prašinu čekajući bolju priliku

Scena druga: prostor je ispunjen ludilom i u tijeku je realizacija nelogičnih, ali urnebesno smiješnih ideja koje obično padaju na pamet ujutro iza 2. Scena treća: svaki pojedini član društva pridonosi puzlama sjećanja na prošlu noć pokušavajući rekonstruirati što se sve točno zbilo.

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Scena četvrta: javlja se neutaživa glad za nečim slasnim, masnim i naravno preukusnim jer nikome ne treba još jedan zalogaj ili gutljaj bilo čega sumnjivog okusa. Zvuči poznato? Ideja za temu nastala je između prepričavanja najluđih anegdota koje su se dogodile pod prevelikim utjecajem alkohola kad je netko rekao: “A što želiš pojesti nakon neprospavane noći i prevelike količine alkohola u krvi?” Naravno da je jedan od odgovora bio - ništa! Ipak, krenula je rasprava o slasnim burgerima, bogatim lazanjama i vrućoj juhi s domaćim rezancima, smijući se i dalje do suza pričama koje su počinjale sa: “Čekaj! Znaš ono kad sam ja...”.

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Tako smo odlučili jednog sivog ponedjeljka, iako smo svi bili preko glave u poslu, ostaviti sve svoje po strani, nakupovati namirnice i okupiti se u jednoj drvenoj kućici na rubu Zagreba pa si složiti nešto što bismo baš s guštom pojeli nakon prethodno opisanih situacija. S većinom društva vas ne treba posebno upoznavati: Marko Palfi, glavni za food sektor u The Garden Kitchen & Baru u Zagrebu i Čakovcu, Matija Bogdan, Head Chef of Development u londonskom The Ledburyju koji upravo radi na projektu u Hrvatskoj, Berislava Picek - dugogodišnja fotografkinja u Dobroj hrani, naši prijatelji Lana i Šercer te Anita Šarić i moja malenkost.

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Palfi je složio hrskave pohance s kremastim i izdašnim mac & cheeseom i najbolji riblji curry koji smo na kraju svi uzimali nekoliko puta. Matija obožava tortilje, a ovu njegovu verziju baš morate isprobati. Anita je prava majstorica za pite i bureke pa je ona složila brzinsku varijantu s ostacima pečenog mesa, a ja sam ubacila arambaše u burger, ne štedeći na siru i hrenu. Sva hrana sjajno funkcionira i bez prethodno ispijenih hektolitara piva i pjenušavih vina, ali ako se i nađete u takvoj situaciji, vjerujemo da će vas “vratiti među žive”.

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Matekove tortilje s brzinskim baba ganoushem

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Palfijev mac & cheese s pohancima

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Palfijev morski curry

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Vanin burger s arambašima i hren umakom

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Anitin lažni burek s mesom od pečenja

Zagreb, 251119.
Hrana nakon slavlja: Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan pripremili su 3 savrsena jela nakon slavljena. Tortilju, curry s morskim plodovima, pohani picek s tjesteinom s sirom.
A Anita Saric urednica na webu Dobre hrane  priprmila je hamburger od sarme i burek s pecenom piletinom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 22:38