NEOBIČNA SURADNJA

Najbolji chef na svijetu surađuje s Burger Kingom: "Jako sam se zabavljao smišljajući recepte za ove burgere"

David Muñoz Rosillo

 Atilano Garcia/Zuma Press/Profimedia
Dabiz Muñoz osmislio je tri gurmanska burgera koji će biti dostupni u francuskim poslovnicama poznatog lanca brze prehrane

Dabiz Muñoz, španjolski chef koji je tri godine zaredom proglašen najboljim na svijetu prema izboru The Best Chef, sada surađuje s lancem brze hrane Burger King. Kako je rekao za španjolske medije, kada je dobio poziv za suradnju, nije uopće previše razmišljao, a jedini uvjet bio je da ima potpunu slobodu stvoriti burgere u svom stIlu.

"Jako sam se zabavljao smišljajući ove recepte za Burger King. Nećemo se lagati, malo su ludi, ali to je ono što se meni sviđa. Jedini uvjet koji sam imao pri stvaranju bilo je da burgeri budu zabavni pa je to rezultiralo do sada neviđenim kombinacijama. Na kraju je sve ispalo baš jako dobro", komentirao je Muñoz suradnju s francuskim Burger Kingom.

image
Goran Šebelić/Cropix

Napravio je tako Master du Chef Mac&Cheese burger s 150 grama mljevene junetine iz Francuske, Jalapeño I cheddar umakom, cheddar sirom i popečkom napravljenim od mac&cheese-a, točnije tjestenine u umaku od sira. Dodao je i dimljenu slaninu, svježu rajčicu, rukolu i umak od papra i Jalapeño papričica, a sve zajedno upakirao je u meko brioche pecivo s kukuruzom.

Drugi burger, Chef‘s Master Chicken, napravio je kombinirajući pileći file s njegovim s umakom, slaninom, chutneyem od suhe rajčice i paprike, kiselim krastavcima, cheddar sirom, a sve zajedno smjestio je između dvije kriške gurmanskog razlistanog peciva.

Master du chef Original, treći burger Dabiza Muñoza za Burger King, sadrži 150 g govedine, Munozov originalni umak, slaninu, chutney od sušenih rajčica i paprike, cheddar i također je sve upakirano u gurmansko pecivo.

Burgeri će se u francuskim poslovnicama Burger Kinga moći isprobati do kraja srpnja pa, ako ste ovih dana baš tamo na odmoru ili poslovnom putovanju, ovo je dobra prilika da saznate kako razmišlja najbolji chef na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 07:23