Osim nekoliko provjerenih adresa u centru grada, nedavno nas je osvojio i fantastičan kruh sa zagrebačke Ljubljanice. Tamo se, naime, nalazi slastičarnica Pierre Ive Steinbauer, o kojoj smo već pisali i koja je vrlo optimistično otvorena u vrijeme kada se pandemija koronavirusa kreatala prema svom vrhuncu.
Na kaju se pokazalo kako taj potez nije bio nimalo pogrešan pa tako slastičarnica sada radi već dvije godine i još uvijek, baš kao i u početku, nudi sjajne slastice punih okusa, od kojih svakako preporučujemo kombinaciju pistacije i čokolade te odličan tart od limuna, a osim toga, ovdje možete svratiti i na prave krušne poslastice.
Naime, u posljednjih nešto više od godinu dana u Pierre slastičarnici, uz stručnu pomoć Domagoja Kordića, usavršili su i na zbilja visoku razinu doveli pripremu kruha, focaccia i peciva od kiselog tijesta. Nerijetko ćete u njihovoj vitrini zateći i kakav dobar, konkretniji slani zalogaj, idealan za gablec usred radnog vremena ili usputni, ali zasitan snack.
Isprobali smo njihovu focacciu s rajčicama i sirom, jedan od boljih primjeraka koji se u Zagrebu mogu pronaći, a nije nas razočarao niti njihov kruh. Favorit nam je svakako mekan i pun okusa kukuruzni kruh koji je idealan za najrazličitije sendviče, a najfiniji je u najjednostavnijem obliku – s maslacem i domaćim džemom.
Osim navedenog, nude još i kroasane te cruffine, a imaju i manju terasu ispred lokala pa, kada ovdje već svratite po kruh, sjednite, naručite kavu i počastite se kakvom poslasticom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....