Iako volim snijeg i zima mi nije mrska, u zadnje vrijeme dozivam proljeće. Dozivam sve ono mlado povrće koje će stići na tržnicu, veselim se divljem radiču, koji ću i sama brati, kao i vlascu, šparogama, mladom češnjaku, grašku, bobu, a tek jagode… E, taj miris i okus željno iščekujem. Ima ih već na tržnicama, ali to nisu moje jagode.
Puna zdjela mlade salate s pokojom cherry rajčicom, komadom domaćeg sira, maslinovim uljem bit će mi idealna večera, nešto sam već pogrickala onako putem s Trešnjevačkog placa prema redakciji, uz komadić kruha iz druge vrećice.
Pola kile mlade salate (ima je puna vrećica) platila sam 10 kn. Kod bakice koja prodaje jaja i vlasac kupila sam vezicu mladog luka (5 kn), završit će u omletu sa špekom ili šunkom ili u nekoj bogatoj salati.
A onda sam ugledala divlji radič, odnosno maslačak, nabran navodno u vinogradu, među trsjem. Pola vrećice platila sam 10 kn. Očistit ću ga, dodati mu kuhana jaja i začiniti jabučnim octom, bučinim uljem te s malo maslinova ulja. To će biti proljetni ručak serviran na domaćem kuružnjaku (25 kn).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....