PLUS DOBRE PREPORUKE

Na Dolcu u petak kuhaju Matija Bogdan i Marko Palfi: "Bit će to spektakl od sendviča!"

Uz već poznata imena, na Dolac stiže pojačanje. Saznali smo što će kuhati, a donosimo i nekoliko drugih dobrih preporuka

Uz već poznata imena sa zagrebačkog izdanja Place Marketa, jednog od naših najboljih gastro festivala, ovog petka, 21. lipnja, na jednoj od klupa moći će se kušati i jela Matije Bogdana, Marka Palfija i Karla Munđara. Ova ekipa posjetiteljima Dolca u večernjim će satima pripremati dva jela.

"Radit ćemo soparnik, a u ponudi će biti i sendvič s mariniranom i pečenom crnom slavonskom svinjom koju ćemo kombinirati s umakom od pečene padron paprike, chimichurrijem, čili uljem i mariniranim pa na grillu pečenim povrćem", rekao nam je Matija Bogdan i dodao kako će, uz hranu, za osvježenje nuditi i gemišt.

image
Ustupljena fotografija
image
Berislava Picek/Cropix; Sandro Sklepić

Soparnik su Palfi i Bogdan već u nekoliko navrata nudili na festivalima sličnog tipa, dok su crnu slavonsku svinju, kako nam je rekao Bogdan, odlučili dogurati do maksimuma, uz puno dodataka.

"To će biti spektakl od sendviča", najavio je.

Palfi i Bogdan, ovog puta pojačani nekadašnjim Bogdanovim kolegom iz kuhinje restorana ManO, Karlom Munđarom, ovog će se petka po prvi puta pojavit na Place Marketu.

image
Place Market/Press

Njihovo sudjelovanje i ne iznenađuje, budući da je u pitanju jedan od festivala koji je iz tjedna u tjedan iznimno posjećen, čak i u doba kada je grad uglavnom prazan, i na kojem se često pojavljuju naši poznati chefovi i ekipe iz popularnih zagrebačkih (i drugih) restorana. Na Dolcu su, primjerice, do sada već kuhali Marin Rendić, Mario Mihelj, Igor Gudac, Katarina Vrenc, Mario Mandarić, Ivana Bekavac, Kristijan Misirača i drugi.

ŠTO JOŠ KUŠATI NA PLACE MARKETU?

Na prošlim smo izdanjima Place Marketa isprobali nekoliko jela različitih restorana, a u posebno dobrom sjećanju ostala su nam rebarca i piletina ekipe iz SOI-a, Androliko‘s štrudla od janjetine, slasni sendvič sa svinjetinom ekipe iz Gastronomada, tostones iz Arepere Maracay i štrukli te beignet s gljivama lavlja griva ekipe iz Noela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 09:49