Uz već poznata imena sa zagrebačkog izdanja Place Marketa, jednog od naših najboljih gastro festivala, ovog petka, 21. lipnja, na jednoj od klupa moći će se kušati i jela Matije Bogdana, Marka Palfija i Karla Munđara. Ova ekipa posjetiteljima Dolca u večernjim će satima pripremati dva jela.
"Radit ćemo soparnik, a u ponudi će biti i sendvič s mariniranom i pečenom crnom slavonskom svinjom koju ćemo kombinirati s umakom od pečene padron paprike, chimichurrijem, čili uljem i mariniranim pa na grillu pečenim povrćem", rekao nam je Matija Bogdan i dodao kako će, uz hranu, za osvježenje nuditi i gemišt.
Soparnik su Palfi i Bogdan već u nekoliko navrata nudili na festivalima sličnog tipa, dok su crnu slavonsku svinju, kako nam je rekao Bogdan, odlučili dogurati do maksimuma, uz puno dodataka.
"To će biti spektakl od sendviča", najavio je.
Palfi i Bogdan, ovog puta pojačani nekadašnjim Bogdanovim kolegom iz kuhinje restorana ManO, Karlom Munđarom, ovog će se petka po prvi puta pojavit na Place Marketu.
Njihovo sudjelovanje i ne iznenađuje, budući da je u pitanju jedan od festivala koji je iz tjedna u tjedan iznimno posjećen, čak i u doba kada je grad uglavnom prazan, i na kojem se često pojavljuju naši poznati chefovi i ekipe iz popularnih zagrebačkih (i drugih) restorana. Na Dolcu su, primjerice, do sada već kuhali Marin Rendić, Mario Mihelj, Igor Gudac, Katarina Vrenc, Mario Mandarić, Ivana Bekavac, Kristijan Misirača i drugi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....