MJESTO O KOJEM SE PRIČA

Murtersku craft pekarnicu obožavaju i iskusni pekari, a zbog njihove focaccie dolazi se i iz drugih gradova

Renatu Kokorović i njezinu malu pekarnicu u mjestu Betina do sada je nahvalio već velik broj iskusnih domaćih pekara, a to svakako nije mala stvar

Posljednjih nekoliko mjeseci na društvenim nam mrežama neprestano iskaču objave poznatih domaćih pekara koji ljetuju u blizini Murtera te u sklopu odmora uzimaju vremena kako bi posjetili tamošnju malu craft pekarnicu Kuća kruva. A kako i ne bi kada već i kratki pogled na društvene mreže ove pekarnice izaziva zazubice i otkriva da je ovo mjesto sve samo ne obično, a vlasnica Renata Kokorović sve samo ne obična pekarica.

image
@kuca_kruva Instagram/

Ona se, naime, izradom kruha i peciva bavi već 20-ak godina, a oduvijek ju je, kako je svojevremeno ispričala za Šibenik.in, posebno zanimalo kiselo tijesto. Rođena Vukovarka zbog ljubavi je doselila u mjesto Betina na Murteru, a onda, nakon nebrojeno mnogo štruca ispečenih u vlastitoj kuhinji, 2021. godine hrabro otvorila svoju zanatsku pekarnicu.

Danas su za njezinim kruhom i sourdough focacciom ovdje ludi. Focaccia je, kako je otkrila Renata, najpopularnija, a vjeruje da je tome tako zato što je jednostavna, sočna i ukusna. Odlično se prodaje i njezin kruh od heljdinog brašna s orasima, koji je njoj samoj najdraži, a dobro je dodati i kako sav kruh radi u otvorenoj kuhinji kako bi ljudi mogli doživjeti samu pripremu.

image
@kuca_kruva Instagram/
image
@kuca_kruva Instagram/

Kako smo i sami načuli, posao u Kući kruva sada već nekoliko sezona zaredom ide odlično, a osim krušnih proizvoda, kupci obožavaju i njezina slatka peciva te slastice koje uglavnom nudi ljeti. Kada sezona završi, međutim, Kuća kruva mijenja radno vrijeme pa, ako se na Murteru nađete ove jeseni, zime ili na proljeće, svakako s Renatom provjerite radno vrijeme.

Dobro je dodati i kako, osim u pekarnici, Renatin kruh možete isprobati i u restoranu Boba, chefa Vjeke Bašića. Za više detalja svakako posjetite Instagram profil Kuće kruva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:08