Moja špajza: Zoran Čobanov

Vrhunski kuhar Zoran Čobanov, chef je kuhinje u restoranu San Rocco u Brtonigli. Zoran je čovjek s mora, no osim što uživa u ribi, posebno barbunu, listu i brancinu, voli i meso, a najdraži komad mu je bez dvojbe janjeća plećka. Ne odriče se ničega i nije mu žao potrošiti na kvalitetnu namirnicu i istinski guštati u stvarima koje ga vesele. Dobro maslinovo ulje i cvijet soli omiljeni su mu začini koji, po njemu, poboljšavaju i oplemenjuju okus svakog jela. Njegova špajza i frižider uvijek su puni voća, dobrih sireva, čokolade, a junk food i grickalice nemaju svoje mjesto na njegovoj listi gastro želja.

5 stvari koje uvijek imam u frižideru: jogurt, brdo voća, dobar sir, buteljka vina i burro

uobičajeni doručak: jogurt, žitarice i med

uobičajena večera: nešto lagano

kava ili čaj? kava, turska

idealan obrok: brancin u forno s domaćim kumpirima i karamalima na šporko

omiljeni restoran, gdje je: hahahaha… gdje sam radio ili jeo??? moram priznati da sam fantastično i za pamćenje jeo u Prascu-Zagreb i Ikarus-hangar 7 red bull Salzburg

najdraži kuhar: Gordon Ramsay, oličenje pravog macho kuhara koji nije kuhar jer je to trenutno u modi …

omiljeno bezalkoholno piće: h2o

omiljeno alkoholno piće: vino

omiljena namirnica: prava čokolada i čvrsto kiselo mlijeko ‘z bregov

sve ima bolji okus s… maslinovim uljem i fiore di sale

gastro-luksuz bez kojeg ne mogu: bijeli tartuf

kod kupnje hrane rastrošan sam na… ne gledam koliko košta, već koliko je kvalitetno

omiljeni kuhinjski gadget: Porsche chef knife

comfort food: skuta i mozzarella di bufala

lokacija za večeru iz snova: noć i Kornati u 8. misecu

čokolada ili voće? čokolada i svježe ubrane maline

idealan desert: sufle od čokolade, čvrst izvana, kremozo i likvido iznutra sa sladoledom od vanilije

slatko ili slano? slatko

omiljeni začin: fiore di sale

najdraže hrvatsko maslinovo ulje: San Rocco

omiljeno domaće crno i bijelo vino: malvazija Coronica, Mali Grabar Coronica

omiljena vrsta sira: grana padano stagionate

najdraža riba: barbun i list

kad netko kaže meso, ja pomislim… na mog prijatelja Shulu, mesara i njegovu savršeno osvijetljenu vitrinu punu mesa u svim nijansama ružičaste i crvene

omiljena vrsta i komad mesa: janjeća plećka

zabranjeni užitak: haha… toga nema sve je dozvoljeno

junk kojem ne mogu odoljeti: ne volim junk food, pojedem jedan hamburger godišnje, moje nepce je previše instančano za takve stvari

omiljena zimnica: ajvar i salsa od pomidori

što bih skuhao za romantičnu večeru: oštrige u želatini od mladog maslinovog ulja i limuna sa sirovim škampima i gazpachom od ciliegina

sastojci moje omiljene pizze… pomidori, mozzarella, maslinovo ulje i basilico

nikada ne jedem… grickalice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 16:57