Lana Mujičić, mlada psihologinja, voli fotkati, kuhati i jesti. Pa je bilo sasvim logično da pokrene blog o hrani. Osim toga, zna i francuski jezik pa je blog nazvala Le cheflja. Voli zdrave, jednostavne i ne preskupe recepte. Povrće joj je draže od mesa, koje gotovo da i ne jede. Nedavno je postala i dio blogerskog tima koji je povezan s Dobrom hranom, potražite je na adresi http://lecheflja.dobrahrana.
5 stvari koje uvijek imam u frižideru ovisi o sezoni… ali generalno – mlijeko, posni sir, đumbir, luk, mrkva… i sve što bi inače moglo stajati otvoreno u ormariću, ali moja zgrada ima problema s mravima pa je u frižideru
uobičajeni doručak kava i voće
uobičajena večera sir ili jogurt s medom, orašasti plodovi, voće, čaj…
kava ili čaj (i kakva ili koji)? kava… iako bi se ljubitelji kave zgrozili i rekli da to nije kava nego mlijeko
idealan obrok lagani, sezonski, mediteranski…
omiljeni restoran ne idem baš u restorane. Za skupe nemam novca, a nakon jeftinog pomislim ‘Asti, za to sam pare dala?! To sam si mogla sama doma bolje napraviti’
omiljeno bezalkoholno piće voda
omiljeno alkoholno piće gin-tonic (iako si ja složim tonic-gin), cider…
omiljena namirnica povrće razno
sve ima bolji okus s… još malo začina
gastroluksuz bez kojeg ne mogu brzo čovjek shvati da može bez mnogo toga. Ali uvijek imam maslinovo ulje
kod kupnje hrane rastrošna sam na… nisam rastrošna. Ali ljeti bankrotiram na trešnjama i sladoledu
omiljeni kuhinjski gadget štapni mikser. Odnedavno i ribež za đumbir. Jednostavna stvarčica, ali baš veseli čovjeka
comfort food sladoled. Da me tješi za doručak, ručak i večeru. I nakon što stanem na vagu. Gotovo kao neki uzročno-posljedični odnos
lokacija za večeru iz snova terasa moje (nepostojeće) vikendice na moru
čokolada ili voće? voće… jer da toliko čokolade jedem, izgledala bih ko Jabba the Hutt. Ali i zbilja obožavam voće
idealan desert sladoled. Ili neka čokoladna pita, brownie i sl. Zapravo, idealan bi bio sve to zajedno!
slatko ili slano? hm… slano, I guess. No poslije slanog ubrzo počnem razmišljati o nečem slatkom
omiljeni začin svježi bosiljak. Sol se podrazumijeva
najdraže hrvatsko maslinovo ulje nabavljam domaća, dakle bez nekog brenda
omiljeno domaće crno i bijelo vino enološki sam seljo beljo. Ne pijem vino, sve je to meni kiseliš. There, I said it! Šteta na mene trošiti vino
omiljena vrsta sira najviše jedem svježi kravlji sir, ali volim i tvrde aromatičnije sireve
najdraža riba imala sam alergijske reakcije pa je ne jedem baš više. Inače… brancin, tuna, srdele…
kad netko kaže meso, ja pomislim na… ćevape
omiljena vrsta i komad mesa gotovo da i ne jedem meso
zabranjeni užitak slastice. Da ne vježbam uzalud
junk kojem ne mogu odoljeti jesam li spomenula sladoled? Onom ‘pravom’ junk foodu lako odolim. Ne jedem ga
omiljena zimnica pečene rog paprike. Pa ih odmrzneš, oguliš, dodaš maslinovo ulje, sol i češnjak. Mmmm
što bih skuhala za romantičnu večeru ja ništa, on bi kuhao Svejedno što. I kokice za film su romantične
sastojci moje omiljene pizze… tanko tijesto, tanki sloj začinjene pasirane rajčice s malo maslinova ulja, mozzarella, tikvice, luk, mini rajčice, malo grabancijaša, svježi bosiljak. Eto, hvala vam, sad sam gladna
nikada ne jedem… grožđice
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....