Chefa Dragana Dragojlovića Gagu u zadnje vrijeme najčešće možete pronaći petkom u zagrebačkom RougeMarinu. Tamo sa svojim kolegom Tomislavom Škuncom osmišljava i kuha menije u nekoliko sljedova. Gaga je kao sous chef radio četiri godine u još jednom poznatom zagrebačkom restoranu, Prascu Dine Galvagna. Ovaj 28-godišnji chef dan započinje turskom kavom kad mu je skuha djevojka Ines, a završava iskorištavanjem namirnica koje su ostale od ručka. Pročitajte što još krije u svojoj špajzi…
5 stvari koje uvijek imam u frižideru jaja, slavonske kobasice, sir, mlijeko i pivo
uobičajeni doručak hrskava adidaska (špek, slanina, panceta), jaje na oko i tekući jogurt Veronika
uobičajena večera volim iskoristiti ono što mi je ostalo od ručka, tipa dobar sendvič od pečenog piceka s listom salate i dresingom od jogurta
kava ili čaj? turska kava, ujutro, kad djevojka Ines kuha, a vani espresso
idealan obrok kasespatzle, rostbeef i salata od endivije
omiljeni restoran Motto am Fluss, 375 km od Zagreba
najdraži kuhar ima ih puno, oni su za mene kao strip-junaci, svako ima svoje tehnike, finte, dumine
omiljeno bezalkoholno piće domaći sok od bazge
omiljeno alkoholno piće s društvom uvijek pivo, uz jelo vino
omiljena namirnica teleća koljenica
gastro-luksuz bez kojeg ne mogu tahićanska i burbonska vanilija, pasta od pistacija
kod kupnje hrane rastrošan sam na… domaće nešpricano voće i povrće
omiljeni kuhinjski gadget ručno kovani noževi
comfort food Wiener Schnitzel u jednom od bečkih restorana
lokacija za večeru iz snova jedna od prekrasnih jadranskih uvala, na jedrilici
čokolada ili voće? čokolada s rižom
idealan desert topao, hladan i hrskav
slatko ili slano? slano pa slano, i onda opet slano pa slatko
omiljeni začin sve vrste bosiljka
najdraže hrvatsko maslinovo ulje domaće maslinovo ulje s otoka Raba
omiljeno domaće crno i bijelo vino Robert Naprta, Soulm vinarija: crno – Cabernet souvignon, bijelo – Chardonnay Surle
omiljena vrsta sira zreli ovčji i kozji sir
najdraža riba tuna na sve moguće načine..
kad netko kaže meso, ja pomislim na… kolinje u rodnom mjestu: čvarci, svježa jetrica s češnjakom i kuhana rakijica
omiljena vrsta i komad mesa odležani rib-eye steak
omiljena zimnica mamin ajvar
junk kojem ne mogu odoljeti street food pržena hrana: mmm, pržena krilca!
što bih skuhao za romantičnu večeru možda neobičan izbor, ali skuhao bih joj nešto zdravo, po mogućnosti na žlicu
sastojci moje omiljene pizze… tijesto od kvasa, buffalo mozzarella, mladi špinat, confitirani pommidorini, pršut, hoblani grana padano, malo krupnog papra i maslinovog ulja
nikada ne jedem… kad spavam, ali i u snovima nekad prezalogajim
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....