ISPROBALI SMO

Mnogi upravo njihove džemove smatraju najboljima na tržištu, a sada su izbacili novi okus, evo detalja

Kombinacija kumkvata i klementine funkcionira odlično i možemo zamisliti da ovaj džem dodajemo u biskvite, kreme, koktele...

Otkad smo prvi puta pisali o džemovima malog hrvatskog brenda Zest&co., stojimo pri tome da su to bili i ostali ponajbolji koji se na našem tržištu mogu pronaći. Njihova gusta, slatka malina favorit je mnogih, džem Griotte s višnjama odličan je dodatak svakom sočnom čokoladnom kolaču, spoj manga i limete dobar je ljetni odabir, a whiskey i borovnice su, pak, sasvim posebna kombinacija koju uglavnom čuvamo za posebne prilike.

Svaki od tih džemova jednostavan je sastavom, a bogat okusom i to je ono na što smo kod Zesta i navikli, pa nas je posebno razveselilo kada smo vidjeli da su izbacili novi džem u kojem kombiniraju kumkvat i klementinu. Rade ga od samo tri sastojka, točnije od kumkvata, klementine i šećera, bez nepotrebnih pojačivača okusa i zgušnjivača. Proizvode ga u ograničenim količinama i kupiti se može u svim Korica pekarnicama po cijeni od oko 6 eura.

image
Lidija Lončarić

ŠTO JE ZEST&co.?

Iza Zest džemova stoji Iris Urem, koja je posao pokrenula iz želje da tržištu ponudi nešto drugačije. Kako nam je svojevremeno ispričala, pročitala je nebrojeno mnogo knjiga, testirala i slušala savjete drugih pa se napokon odvažila i na tržište izbacila svoje prve džemove. Od samog početka cilj je bio kupcima ponuditi najkvalitetniji mogući proizvod jer, kako nam je rekla, smatra da su džemovi podcijenjeni i da mogu biti puno više od voćnog namaza na komadu kruha.

"Znam ponekad reći da su moji džemovi za one koji inače ne jedu džemove. Oni su zapravo priuštiv gurmanski luksuz", rekla nam je Iris kada smo s njom razgovarali prije tri godine pa dodala kako kod kuhanja džemova posebnu pažnju posvećuje okusima, koji moraju ostati svježi i čisti. I upravo je takav slučaj i s njezinim novim okusom.

CIJELU PRIČU MOŽETE PROČITATI OVDJE.

image
Ivan Gradinjanin

NAŠI DOJMOVI

Čim nam je novi Zest&co. džem došao u ruke, otvorili smo ga i odmah isprobali na žlicu. Već na prvi zalogaj bilo nam je jasno da ovo neće biti džem za mase i one koji vole previše slatke namaze. Nešto je kompleksnijeg okusa i dobre kombinacije kiselog, slatkastog i gorkastog. Istovremeno je osvježavajuć i ozbiljan pa smo ga odmah mogli zamisliti i kao dodatak kakvom dobrom ljetnom koktelu.

image
Lidija Lončarić

U drugoj smo ga prilici isprobali u kombinaciji s prosenim pahuljicama koje smo skuhali u malo biljnog mlijeka, umjesto sladila dodali smo prokuhane smokve, za svježinu ubacili šaku svježih borovnica, a za hrskavi dio iskoristili smo malo sjeckanih pistacija. I bez pretjerivanja, pronašli kombinaciju u kojoj bismo mogli uživati cijelog ljeta.

image
Lidija Lončarić

Na kraju, novi Zest&co. džem od kumkvata i klementine nije običan džem koji ćete jesti samo na kruhu ili samo u palačinkama, u pitanju je svestrani dodatak koji će, vjerujemo, podići voćne biskvite i dati karaketer kremama, biti dobar dodatak ljetnim napicima, a mi razmišljamo i o tome da ga dodamo u domaći ljetni sladoled od jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 09:31