Poznati kuhar Matija Bogdan imat će adventsku kućicu na zagrebačkom Tomislavcu. Ponuda će biti bliskoistočnog karaktera, a cijene će se kretati između 45 i 55 kuna. Bogdan vrlo dobro poznaje kuhinju Bliskog Istoka koju je upoznao na brojnim putovanjima ali i za vrijeme svog angažmana u restoranu Ledbury u Londonu, gradu iznimne gastronomske šarolikosti.
Jedno od jela je tortilja sa sporo pečenom piletinom, baba ganoushem od tikve, keljom i bučinim uljem. Također, poznato je da će služiti gözleme, turska tanka pita najsličnija našem soparniku. Tradicionalno se pravi od brašna, vode, kvasca, maslinovog ulja i jogurta, a može se puniti mesom, povrćem, jajima, raznim sirevima ili gljivama pa se zapeče ispod saća. Bogdan će raditi varijantu s kravljim i feta sirom i blitvom od kuda i neodoljiv podsjetnik na soparnik.
U Turskoj se gözleme posluživao za marendu/gablec ali danas je vrlo popularan i u lancima brze hrani, ali ga se može pronaći na meniju brojnih restoranima, kafićima i štandovima s uličnom hranom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....