Kakav spoj!

Materia i Chozen napravili namaz koji će se posebno svidjeti ljubiteljima popularnog jutarnjeg napitka

Matcha i kod nas postaje sve popularnija pa je ovaj novi proizvod, čini nam se, stigao baš u pravo vrijeme

Nakon što su nedavno objavili vijest o zajedničkoj suradnji i predstavili matcha dražeje, Dražen Zeljković i njegova ekipa koja stoji iza brenda Chozen i sestre Maja i Zrinka Blažević iz Materie, ovih su dana izbacili novi proizvod. Riječ je o prvom domaćem slatkom matcha namazu, koji bi se, logično, posebno mogao vidjeti ljubiteljima sve popularnijeg jutarnjeg zelenog napitka.

Matcha se inače najčešće konzumira u formi matcha čaja ili latte, dodaje se limunadama i koktelima, pa čak i slasticama, a iako je sve popularnija, mnoge još uvijek odbija ‘zeleni‘ okus, kako se često opisuje, koji donosi. Budući da je iznimno zdrava i blagorvorno djeluje na organizam, ovaj je novi proizvod dobra prilika da matchu napokon isprobaju i oni najizbirljiviji.

image
Ino Zeljak/

Novi namaz spaja limun, bijelu čokoladu i matchu i može poslužiti kao dobar, slatki izbor za doručak, može se dodati palačinkama, kombinirati s kroasanima i finim kruhom. Iz Materie poručuju da je odličan i u kombinaciji sa svježim voćem, primjerice jagodama, malinama i bananama, a dodati se može i u jutarnju granolu i smoothie.

image
Ino Zeljak/

"Jako nas veseli nova suradnja s Chozenom, njegujemo divno partnerstvo, obožavamo svaki proizvod s matchom koji dečki naprave, pa tako vjerujemo i kako će ovaj namaz naići na pozitivne komentare", rekle su Maja i Zrinka iz Materie, čiji namaz je sada dostupan za naružbu i putem web shopa, i to po cijeni od 9,56 eura.

Sestre Blažević, koje stoje iza brenda Materia, velikim su dijelom zaslužne za popularizaciju matche u Hrvatskoj, jer su upravo one među prvima pokrenule web shop specijaliziran samo za prodaju matche i ostalih popratnih proizvoda te organizirale tematske radionice.

ISPROBALI SMO MATCHA NAMAZ, EVO DOJMOVA

Nedavno smo matcha namaz imali prilike isprobati u kombinaciji s Noel Bread&Deli kroasanima, a ovih smo dana na jednu teglicu navalili žlicama. Kombinacija limuna, bijele čokolade i matche dobro funkcionira, namaz je lijepo kremast, a svi sastojci su dobro izbalansirani pa ne dominira taj ‘zeleni‘ okus matche. Ipak, osjeti se blago zemljasti okus, dok kiselina namaz čini svježijim i razbija težinu bijele čokolade, koja daje na slatkoći. Svakako je dobro napomenuti i kako je namaz, ako ga držite u hladnjaku, dobro izvaditi nešto ranije nego što ga planirate koristiti, jer će se na hladnom prilično stvrdnuti. Učite na našim greškama.

image
Ino Zeljak/

Na kraju, osim na žlicu, ovaj namaz bismo bez problema iskoristili i u kakvom biskvit kolaču kao što je, primjerice, banana bread, ali bismo ga i dodali kremama na bazi mascarpone sira i tučenog vrhnja za malo dodatne arome i lijepu zelenu boju. Čini nam se da bi mogao biti odličan dodatak keksima, ali i zobenoj kaši za doručak, a u njega bismo i umakali voće pa ga posipali s malo pistacije i poslužili kao jednostavan desert.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 12:13