Tapas bar Sol, kojeg vodi chef Mate Janković, a koji je smješten u prostoru Johann Francka na središnjem zagrebačkom trgu, ovaj četvrtak, 18. svibnja, ugostit će chefa Matiju Bogdana, koji će rame uz rame s domaćinom, u "Paralelnom slalomu", pripremati večeru u šest sljedova.
Dvojac se odlučio za vrlo zanimljiv meni, koji će, po onome što je najavljeno, zadovoljiti kako ljubitelje mesa, tako i ljubitelje ribe. Večera, koja stoji primamljivih 45 eura, počet će jelima s kozicama pa će Bogdan poslužiti Zdjelu rajčice dok će Janković parirati s Mariniranim kozicama. Nakon toga gosti, koje će primati u tri termina - u 19, 19:30 i u 20 sati, okusit će mrkvu, odnosno Baby mrkvu kuhanu u vlastitom soku po receptu Matije Bogdana, dok će Mate Janković pripremiti Terinu od mlade mrkve.
Treći slijed rezerviran je za kapesante. Gostujući chef, koji je nedavno prešao u grupaciju Aminess Hotels&Resorts, napravit će Tatarski od kapesanti, a domaćin Carpaccio. Ljubitelje mesa razveselit će sljedeća dva tanjura.
Prvi od njih bit će posvećen teletini pa će Bogdan poslužiti Teleći chilli con carne, a Janković Kroket od konfitirane teletine, a idućim će tanjurom "carevati" mnogima omiljena janjetina. Chef Matija će pripremiti Polako pečenu janjeću potrbušinu, dok se chef Mate odlučio za Pogaču od janjetine s bižima. Kao "šećer na kraju", gostima će biti poslužen i deserti u kojima je glavna zvijezda borovnica. Ceviche od borovnica potpisuje Matija Bogdan, dok Mate Janković priprema Tart od borovnice.
Birajući vrhunske namirnice i zanimljiva jela, dvoje chefova poslala su više nego dobru pozivnicu da ovog četvrtka izađete u grad i počastite se. A ovakvih će večera i gostovanja u zagrebačkoj Soli, najavio nam je chef Mate Janković, biti još.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....