NOVO

Mario Minder otvara Tekku by Lone u Rovinju.Uskoro će se u sjajnom sushiju moći uživati i u Istri

Mario Minder i Tomislav Pirs fotografirani u restoranu Tekka 2016. godine
 
 Marko Todorov/Cropix/Cropix
Poznati zagrebački restoran i hotelska kuća Maistra ostvarili su suradnju.

Mario Minder otvara Tekku u Rovinju. Radi se o suradnji s hotelskom kućom Maistra, a restoran će nositi ime Tekka by Lone. Kako i samo ime sugerira, restoran će se nalaziti u Hotelu Lone. Restoran planiraju otvoriti kroz mjesec dana. O samom konceptu Tekke, meniju, kvaliteti namirnice, vještini pripreme jela ne treba puno govoriti. Mario Minder jedan je od najkompetentnijih ugostitelja u Hrvatskoj što dokazuje svojim uspješnim poslovanjem u ugostiteljstvu preko 15 godina.

Važno je spomenuti kako je japansku kuhinju doveo je u Zagreb još 2001.godine. Tad je publiku trebalo priviknuti na nove okuse, drugačiju prezentaciju jela i jednu potpuno novu kulturu. Trend u cijeloj Europi tada je bila minimalno termički obrađena hrana, bez prženja i teških masnoća.

Danas se japanska kuhinja poprilično udomaćila kod nas. Iako su namirnice dostupnije, a konkurencija sve veća, mnogi će vam potvrditi kako postoji Minderova Tekka, a zatim i svi ostali. Prvo s Takenokom, a potom s Tekkom, Mario je uvijek podizao ljestvicu i uspješno odolijevao konkurenciji i novim trendovima pa se tako i Tekka vrlo brzo etablirala kao jedan od najboljih restorana gdje se dobro jede i to na ne odveć popularnoj lokaciji u zagrebačkoj Radničkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 14:19