NOVI PROJEKT

Mario Mandarić u Zagrebu otvara bistro, nudit će klasike francuske kuhinje po pristupačnim cijenama

Chef zagrebačkog restorana Noel s partnerima, Oliverom i Nikolom Ljubojevićem, ovog petka, 18. listopada, u Zagrebu otvara Bistro 96

"Oliver Ljubojević i ja upoznali smo se još 2018. godine u Fat Ducku i još tada smo pričali kako treba otvoriti neko dobro mjesto s francuskom hranom i u Hrvatskoj", rekao nam je u kratkom razgovoru Mario Mandarić, koji ovog petka, 18. listopada, u zagrebačkoj Maksimirskoj ulici na broju 96 otvara novi restoran – Bistro 96.

Kako nam je otkrio, u pitanju je bistro gdje će se nuditi jela kao što su dobar souffle, tartar, tournedos rossini, coq au vin, juha od luka i druga francuska jela.

image
Ustupljena Fotografija /
image
Ustupljena Fotografija /

U projekt je, dakle, ušao s prijateljem Oliverom i njegovim bratom Nikolom Ljubojevićem, koji su također kuhari i veliki ljubitelji francuske kuhinje. U Bistrou 96 nudit će ručak i večeru, a kako nam je rekao Mandarić, cijene će biti prilično pristupačne.

"Recimo, radimo juhu od luka kakvu ja u Zagrebu još nisam jeo, baš pravu francusku, ona će koštati 9 eura. Najskuplje jelo bit će nam tournedos rossini, koji se radi s biftekom i foie grasom, to će koštati 30-ak eura", rekao nam je Mandarić.

image

Oliver i Nikola Ljubojević s Marijem Mandarićem

Ustupljena Fotografija /

Ovo je inače samo jedan od projekata na kojima chef Mario Mandarić trenutno radi. Nedavno nam je pričao o restoranu koji uskoro otvara u Beogradu, a uz to je i chef Noela, jednog od dva zagrebačka restorana s Michelinovom zvjezdicom, te sudjeluje u čitavom nizu projekata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 12:53