Iskoristite lijepo vrijeme i u petak 29. rujna nakon posla posjetite još jedan PLACe market na zagrebačkom Dolcu jer se, nakon kraće pauze, na ovaj popularni street food festival vraća chef Marin Rendić iz Bistroa Apetit i to sa specijalitetom po imenu suckling pig. Kao što i samo ime govori, riječ je o dojenim mladim praščićima poznatim po vrlo meko mesu i hrskavoj kožici nakon pečenja, a Rendić će ga pripremiti na svoj signature način. No, želite li probati ovo Rendićevo jelo svakako požurite jer iz organizacije poručuju da su količine ograničene i da će ovaj specijalitet vjerojatno brzo nestati iz ponude.
Kao što već vjerojatno znate, PLACemarket nacionalni je projekt revitalizacije tržnica koji je od svog početka u travnju donio jednu sasvim novu energiju u domaći street food. Osim što je uspio u svojem naumu oživljavanja tržnica diljem Hrvatske nakon radnog vremena, uspio je pokazati da se u formi street fooda može kuhati gotovo sve.
U Zagrebu se tijekom rujna i listopada pod sloganom "Petkom jedemo na Dolcu" ovaj festival organizira svakog sunčanog petka na Tržnici Dolac od 18 sati, kada kuhaju poznati zagrebački chefovi kao što su Mario Mihelj, Katarina Vrenc iz Sopala, Ivana Bekavac, Christian Misirača iz Nautic cluba Pojoda, Igor Gudac iz Brooma 44, ekipa iz Gastronomada i drugi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....