Restoran Matsunoki, smješten u lošinjskom hotelu Bellevue, dobio je novog vrhunskog chefa – Orhana Cakiroglua. Ovaj majstor suvremene japanske kuhinje svoju je kulinarsku karijeru izgradio u poznatim svjetskim restoranima kao što su Zuma i Hakkasan pa bi i sam Matsunoki mogao podići na još jednu razinu više. Restoran Matsunoki već se može pohvaliti Michelinovim tanjurom te nagradom "Best of Award of Excellence" časopisa Wine Spectator.
Dobro je spomenuti i kako će gosti lošnjskog Matsunokija čari bogate japanske kulture i gastronomije moći iskusiti i okusiti već nadolazećeg vikenda u okviru događanja "Discover Japan", u sklopu kojeg će se chefu Cakirogluu pridružiti i chef Yoshizumi Nagaya, još jedan majstor japanske kuhinje koji je svom restoranu Nagaya u Düsseldorfu svojevremeno priskrbio Michelinovu zvjezdicu. Sama večera nosit će naziv "Rising Sun Grand Master Dinner".
Nagaya je svoje vještine usavršio radeći s majstorom tradicionalne niponske kuhinje, Toshirom Kandagawom, kao i Takadom Hasshom, zvijezdom inovativne kulinarske umjetnosti, koji je poznat po svom progresivnom pristupu Kaiseki.
Sashimi hamachi, Tempura shrimp kadif i Wagyu loin steak samo su neki od izvornih japanskih specijaliteta koji će goste restorana Matsunoki odvesti na uzbudljivo gastronomsko putovanje već ovog vikenda.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....