Pekara Kroštula prodaje svoje focaccie i u Intersparovim trgovinama. Tako se od nedavno na policama 29 novih lokacija diljem zemlje mogu naći focaccia s maslinama te integralna pirova focaccia sa sjemenkama. Kilogram stoji 19, 90 kuna, a Karlo Vulin, glavni prehrambeni tehnolog Kroštule otkrio nam je kako u narednim tjednima možemo očekivati još noviteta iz njihove pekarnice.
Zanimljivo je spomenuti kako se radi o proizvodu koji prolazi proces duge fermentacije i koriste vlastitu starter kulturu. Još 2018. godine opskrbljivali se više od 150 restorana hotela i bistroa u Hrvatskoj. Njihove proizvode mogli ste pronaći u Veronika dućanima i kojem supermarketu, a bili su redoviti dobavljači pekarskih proizvoda na svim većim festivalima. Osim focaccia, imaju razvijen i slatki i slani program pa iz njihovog pogona izlaze i slane pite, quicheove, pizze, baguettei i kroasani.
Karlo Vulin, otkrio nam je kako je pekarnica započela s radom prije 18 godina i u konceptu bila klasična, tradicionalna pekarnica. Nakon završenog fakulteta, Karlu se pružila prilika da se pridruži timu i od tada aktivno rade na modernizaciji pogona. Sama pekara radi 24 sata, a tijesto se mijesi i peče u četiri smjene kako bi mogli namiriti potražnju za svojim pekarskim čarolijama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....