Baš dobro

Kremasto i orašasto! Ako ne volite klasične slatke namaze, ovaj bi vam se mogao svidjeti

Isprobali smo novi namaz nastao iz suradnje među gurmanima omiljena dva brenda - Brist i Chozen

Iako smo na dobre ideje i proizvode ekipe iz Chozena već navikli, uvijek nas nekako uspiju iznenaditi novim kombinacijama i suradnjama. Tako smo nakon njihovih odličnih namaza od pistacije i pekana, ostali ugodno iznenađeni i namazom od matche i bijele čokolade koji su napravili u suradnji s Materiom, a ovih su nas dana iznenadili još jednom, totalno drugačijom i neočekivanom idejom. Dražen Zeljković i njegova ekipa, naime, udružili su se s Lenom Puhar O‘Grady iz Brista i napravili, ni manje ni više, već namaz od konoplje s maslinovim uljem.

image
Lidija Lončarić

U kratkom razgovoru Lena nam je dala naslutiti da je više nego zadovoljna suradnjom i finalnim proizvodom i otkrila da joj se najviše sviđa to što je namaz na prvu slankast, zatim se osjeti orašasti okus sjemenki, pa suptilna slatkoća i na kraju kiselkastost maslinova ulja.

A kakav je namaz zapravo? Ovih smo ga dana među prvima imali prilike isprobati i, moramo priznati, dugo već nismo jeli tako dobru poslasticu. Namaz je na prvu slankast, ali ta sol u ovoj kombinaciji funkcionira odlično. Primjerice, ako volite spojeve kao što su (bijela) čokolada i sol, ova će vam se itekako svidjeti. Nakon slanoće dolazi slatkoća i orašast okus, a zatim suptilna aroma maslinova ulja, koja cijelu stvar lijepo zaokružuje. Ono što nam se posebno svidjelo je i tekstura, koja je lagana, prozračna i lako maziva.

image
Lidija Lončarić

Namaz smo najprije isprobali na žlicu, a zatim smo ga za doručak poslužili na domaćem sourdough kruhu koji smo kratko zapekli na tavi na malo maslinova ulja, premazali ga namazom od konoplje, dodali nekoliko ploški pečene breskve i sve zajedno posipali s malo svježe mljevenog papra i još malo maslinova ulja. I moramo priznati, napravili pravi, jako dobar, lagan i osvježavajuć, a sladak doručak za odrasle, koji će nam se ovog ljeta, sigurni smo, na stolu naći češće.

image
Lidija Lončarić

Namaz je za sada za narudžbu dostupan putem Brist web shopa, i to po cijeni od 9,50 eura. Za više informacija zapratite Brist Extra Virgin Olive Oil i Chozen na društvenim mrežama.

image
Lidija Lončarić

Lena Puhar O‘Grady, njezin suprug Paul i cijela njihova obitelj najpoznatiji su upravo po svom kvalitetnom, višestruko nagrađivanom maslinovom ulju, koje su zapravo počeli proizvoditi Lenini roditelji, Silvano i Ines Puhar. Ovo nije njihov prvi izlet u proizvodnju slatkih proizvoda od maslinova ulja. Naime, 2021. godine predstavili su i svoju kremastu, posebnu tamnu čokoladu s maslinovim uljem, a neko su vrijeme nudili i praline s istarskim bademima, suhim smokvama, medom, medicom i, naravno, maslinovim uljem. U njihovom web shopu trenutno su, uz maslinova ulja, kozmetiku s maslinovim uljem i aceto balsamico, dostupna samo još čokolada i namaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:33