Čini nam se da nikad u životu nismo sreli nekoga tko ga ne voli – pire od krumpira. Odličan je kao prilog uz meso, a naročito uz jela s umacima. Kako bi vaš pire bio kremast i slastan, dovoljno je slijediti samo nekoliko savjeta.
- Kuhajte krumpir u kori da bi upio što manje vode.
- U pireu ne smije biti grudica, ali ne bismo ga baš povjerili ni blenderu da krumpir ne pretvori u kašu. Najbolje je poslužiti se dobrom starinskom gnječilicom za krumpir.
- Kad ste protisnuli krumpir, na laganoj mu vatri dodajte malo maslaca i vrhnja za kuhanje, otprilike u omjeru 1:1. (Ako je volite, umjesto dijela maslaca možete upotrijebiti mast.)
- Za kraj, dodajte malo soli i muškatnog oraščića.
(A sad pozovite i punicu/svekrvu na ručak i oborite je s nogu svojim pireom.)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....