Akademija Raise the Bar

Konobari, barmeni i bariste pozor! Stiže nova prilika za besplatno usavršavanje

Odabrani će polaznici od listopada do prosinca 2023. godine pohađati teorijski dio nastave u Coca-Colinu obrazovnome centru u Zagrebu, nakon čega slijedi praktični dio koji se odvija u barovima i restoranima diljem Hrvatske

Konobari, baristi i barmeni koji žele usavršiti svoja tehnička i teorijska znanja ponovno se mogu prijaviti za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program koji provodi Coca-Cola HBC Adria. Za sudjelovanje se mogu prijaviti svi zainteresirani s najmanje godinu dana radnoga iskustva u ugostiteljstvu i turizmu, neovisno o obrazovanju i radnome statusu, a uz ispunjavanje mrežne prijavnice na internetskoj stranici Raise the Bar potrebno je priložiti i životopis.

image

Coca Colin obrazovni centar

Press

Polaznici Akademije pod vodstvom stručnjaka usvojit će suvremene tehnike te će upoznati najnovije trendove iz svijeta ugostiteljstva. Glavnomu predavaču Akademije Dominiku Bečvardiju, barmenu i suvlasniku Peaches&Cream bara, u osmome izdanju Akademije kao predavači pridružit će se višestruki sommelierski prvak Hrvatske i suvlasnik Noela Ivan Jug, začetnik zanatske pivarske scene u Hrvatskoj Andrej Čapka te vlasnik restorana SOI Fusion Vedran Gulin.
image

Akademija Raise the Bar

Press

„Svi konobari, baristi i barmeni koji svoju budućnost vide u ugostiteljstvu, a k tomu teže izvrsnosti, idealni su kandidati za Akademiju Raise the Bar. Tijekom 12 tjedana teorijske i praktične nastave odabrani kandidati učit će o barskome menadžmentu, povijesti, klasifikaciji i proizvodnji jakih alkoholnih pića, likera, piva, vina i kave te će, uz brojne druge vještine nužne za rad u ugostiteljstvu, svladati recepte za pripremu čak 88 koktela“, najavio je Dominik Bečvardi, glavni predavač Akademije.
image

Dominik Bečvardi, glavni predavač na Raise the Bar akademiji

Press

Među pristiglim prijavama stručni tim Coca-Cole HBC Adria te članovi tima Raise the Bar Adria odabrat će kandidate koji će ući u uži izbor. Odabrani će polaznici od listopada do prosinca 2023. godine pohađati teorijski dio nastave u Coca-Colinu obrazovnome centru u Zagrebu, nakon čega slijedi praktični dio koji se odvija u barovima i restoranima diljem Hrvatske.
image

Vedran Gulin - predavač na Akademiji Raiste The Bar

Press

Akademiju je dosad uspješno završilo 56 konobara, barista i barmena, koji danas rade u ponajboljim restoranima i barovima u Hrvatskoj kao što su restoran Noel, bar Swanky Monkey Garden, kavana Kavkaz, Franko‘s Pizza bar, Peaches&Cream bar u Zagrebu te Notos Beach House na Hvaru i Olive Tree u Splitu.
image

Andrej Čapka - predavač na Akademiji Raiste The Bar

Press

Raise the Bar Adria strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria koja od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu kako bi uskladila vještine i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika sa stvarnim potrebama poslodavaca. Uz Akademiju, projekt obuhvaća Stipendije za kuhare i slastičare te Raise the Bar Youth namijenjen učenicima završnih razreda ugostiteljskih i turističkih škola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:04